Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Previziuni horror pentru Franţa: Ce spune un fost judecător antiterorist

atac franta

Un fost judecător francez specializat în antiterorism este de părere că anul care urmează "va fi îngrozitor" pentru Franţa, până la alegerile prezidenţiale, în contextul în care gruparea teroristă Statul Islamic ar putea fi extrem de 'tentată' să atace din nou, relatează vineri presa franceză. "Anul care urmează va fi îngrozitor, până la alegerile prezidenţiale. Tentaţia organizaţiei teroriste Stat Islamic de a ataca Franţa va fi mare", a afirmat, într-un interviu pentru postul belgian de televiziune RTBF, Marc Trévidic, un fost judecător care a acţionat 10 ani în lupta împotriva terorismului.

În opinia sa, această ameninţare teroristă riscă să planeze încă mult timp asupra Franţei. "Suntem într-un război pe timp de pace. Acesta este principiul atentatelor teroriste", a mai spus el, la zece zile după atacul dintr-o biserică din Saint-Etienne-du Rouvray, când un preot a fost ucis de către joi jihadişti afiliaţi Statului Islamic. Răspunzând unei întrebări a jurnalistului care l-a intervievat, Trévidic nu a exclus ca această situaţie tensionată să dureze chiar şi zece ani.

El a mai făcut afirmaţii similare şi după atacurile din noiembrie de la Paris, când au murit 130 de persoane. Franţa va organiza alegeri prezidenţiale în primăvara lui 2017, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.