Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Previziuni sumbre ale OMS după cutremurele sângeroase din Turcia

cutremur turcia

Amploarea pierderilor provocate de cutremurul din Turcia nu va fi cunoscută decât peste o perioadă lungă de timp, susține reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

„Nu vom ști cu adevărat amploarea acestor pierderi”

Amploarea pierderilor din Turcia și Siria nu va fi cunoscută pentru „o perioadă destul de lungă de timp", a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Margaret Harris.

„Fiecare dezastru este diferit (...) Nu vom ști cu adevărat amploarea acestor pierderi pentru o perioadă de timp. Iar lucrul important este să prevenim ca oamenii care au fost răniți sau afectați de acest lucru să nu moară și ei", a declarat Margaret Harris pentru Sky News, informează Mediafax.

Harris a povestit că echipa sa a văzut un copil care s-a născut sub dărâmături.

„În următoarele zile se vor naște bebeluși la oameni care se adăpostesc în mașini, care se aflau în situații disperate (...) Sunt oameni care au boli cronice. Oameni care sunt diabetici și trebuie să își ia tratamentul sau oameni care au hipertensiune și stresul poate duce la un atac de cord. Așadar, toate aceste servicii de sănătate trebuie să fie furnizate cât mai repede”, a adăugat purtătorul de cuvânt al OMS.

În Turcia intervin zeci de echipe străine din numeroase țări, inclusiv din România. Este vorba despre echipe medicale și de căutare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.