Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Previziuni sumbre din partea liderului democrat Chuck Schumer: 'Vom pierde controlul asupra Camerei Reprezentanților'

kget.com
Chuck Schumer

Liderul majorității din Senatul SUA, Chuck Schumer, consideră că democrații riscă să piardă controlul asupra Camerei Reprezentanților la alegerile parțiale din noiembrie.

În comentariile raportate de Punchbowl News, Schumer le-a spus colegilor din Senat, la o cină la restaurant, că dacă alegerile de la mijlocul mandatului ar avea loc astăzi, ar exista "60% șanse să păstrăm Senatul și 40% șanse să păstrăm Camera", potrivit independent.co.uk.

Predicția sa potrivit căreia democrații vor pierde controlul Camerei o contrazice pe cea a președintelui Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, care a declarat că partidul nu numai că va păstra Camera, dar își va mări majoritatea.

Potrivit publicației, la dineu, Schumer a descris-o pe Pelosi ca fiind "în dificultate". Dacă democrații pierd Camera, ea și-ar pierde și funcția de președinte.

Predicțiile fac parte dintr-un proces îndelungat de stabilire a așteptărilor pentru voturi. Experții au prezis, cu doar câteva săptămâni în urmă, un "val roșu" al Partidului Republican, care le-ar reda republicanilor controlul asupra ambelor camere - o răsturnare de situație semnificativ mai dramatică decât cea prezisă de Schumer.

De mult timp se aștepta ca republicanii să recâștige controlul asupra Camerei în alegerile intermediare, în conformitate cu tendința de lungă durată ca partidul care deține președinția să piardă Camera în alegerile intermediare.

În Senat, democrații sunt din ce în ce mai optimiști în privința păstrării majorității. Popularitatea președintelui Joe Biden, care se situa recent în sondaje în jurul valorii de 40 de procente, își revine, pe fondul scăderii prețului la benzină și al recentelor succese legislative.

Decizia majorității conservatoare de la Curtea Supremă de a anula hotărârea Roe vs. Wade a provocat o reacție a alegătorilor împotriva Partidului Republican, iar recentele scandaluri juridice care îl implică pe fostul președinte Donald Trump au afectat încercările partidului de a se concentra pe temele preferate, precum educația și migrația.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.