Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Previziunile unui general al Forţelor Aeriene americane: 'Sper că mă înşel. Instinctul îmi spune că vom lupta cu China în 2025'

smh.com.au
sua china sua

Un general american a avertizat despre riscul mare de război cu China în 2025 - cel mai probabil în jurul Taiwanului - şi a îndemnat ofiţerii să fie pregătiţi pentru luptă încă din acest an, relatează AFP, citat de news.ro.

„Sper că mă înşel. Instinctul îmi spune că vom lupta în 2025”, scrie Michael Minihan, generalul al Forţelor Aeriene, într-o notă internă, a cărei autenticitate a fost confirmată vineri, de Pentagon pentru AFP.

Preşedintele Xi Jinping „are atât o echipă, un motiv, cât şi o oportunitate pentru 2025”, a spus generalul, asigurând că alegerile din Taiwan din 2024 îi vor oferi liderului chinez un „motiv” să acţioneze.

Cursa pentru Casa Albă, programată în acelaşi an, va oferi Chinei o „Americă distrasă”, apreciază el. În această notă, el cere trupelor sale să se antreneze în luptă, printre altele, mergând la poligon pentru a trage la ţintă.

În august, China a efectuat exerciţii militare majore în jurul Taiwanului, o demonstraţie de forţă fără precedent, ca răspuns la vizita pe insulă a lui Nancy Pelosi, pe atunci preşedintele Camerei Reprezentanţilor.

China consideră că insula, cu o populaţie de 24 de milioane de locuitori, este una dintre provinciile sale şi nu este mulţumită de apropierea din ultimii ani între autorităţile taiwaneze şi Statele Unite, care au oferit sprijin militar împotriva Beijingului timp de câteva decenii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.