Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prezența SURPRIZĂ la sediul ÎCCJ: Sergiu Diacomatu, în fața judecătorilor

sergiu diacomatu

Fostul vicepreședinte ANRP Sergiu Diacomatu s-a prezentat vineri la sediul ÎCCJ, unde se desfășoară ultimul termen în dosarul „ANRP”. Acesta le-a spus jurnaliștilor că a fost în concediu, însă s-a întors în țară pentru termenul de astăzi.

„Am fost în concediu, v-am spus. Doamne ferește, nu am avut cele mai bune relații cu dna Bica.”, a spus acesta, la sosire la sediul ÎCCJ.

În urmă cu o săptămâna, presa relata că Sergiu Diacomatu ar fi fugit în Costa Rica pentru a se sustrage procesului penal în care este implicat.

În dosarul ANRP sunt judecaţi Sergiu Diacomatu, Alina Bica, omul de afaceri Dorin Cocoş şi fiul acestuia, Alin Cocoş, Crinuţa Dumitrean, Dragoş Bogdan, Lăcrămioara Alexandru, Cătălin Teodorescu şi Remus Baciu.

"În 15 martie 2011, inculpaţii Dumitrean, Diacomatu, Teodorescu, Baciu, Bica, Vasilescu, Bogdan şi Alexandru, în calitate de membri ai comisiei, prin exercitarea abuzivă a atribuţiunilor de serviciu (...), au aprobat, în unanimitate, raportul de evaluare întocmit de expertul evaluator Emil Nuţiu, din cadrul SC Business Evaluator SRL, prin care valoarea unui teren de peste 13 hectare a fost stabilită la 377.282.300 lei. Aceasta reprezintă o supraevaluare a terenului cu 263.327.559 lei, ceea ce a provocat un prejudiciu echivalent cu această sumă în dauna bugetului de stat şi a facilitat obţinerea unor avantaje patrimoniale de către Gheorghe Stelian şi alte persoane", susţin procurorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.