Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prezență scăzută în secțiile de vot din Bălți: Oamenii spun că au obosit de alegeri

wikipedia.org
balti moldova

Se pare că alegătorii din Bălți au obosit. De dimineață, unele secții de votare au fost practic, goale. Prezența la vot a început să crească în a doua jumătate a zilei.

Chiar și așa, rata este mult mai mică comparativ cu primul tur de alegeri. Tot astăzi, Marina Tauber a adunat mai mulți locuitori în fața primăriei pentru a boicota alegerilor, transmite presa din Republica Moldova.

„Marina Tauber trebuie să fie primarul nostru. Noi suntem numai pentru Marina Tauber. Nu vrem pe nimeni altcineva”

„Ea o să fie un primar foarte bun pentru orașul nostru.  Și m-aș duce, dar să ștampilez între cerculețe, între Nicolai Grigorișin și Nicolai Chirilciuc”, au spus oamenii.

„Eu oricum rămân primarul bălțenilor. Eu oricum o să rămân aici. O să continui munca mea, munca noastră, a echipei noastre. Desigur că vom lupta ca dreptatea să învingă și sper că în anul 2022 o să avem mai multe victorii”, a declarat Marina Tauber.

Nu doar participanții la protest nu au mers să voteze, dar și alți zeci de mii de bălțeni. De exemplu, până la ora 10.00 dimineața, cea mai scăzută prezență la vot a fost la secția de votare nr. 18.

„La moment, avem 10 persoane care au votat. De obicei, la această oră aveam 100 de votanți. Cred că, astfel, bălțenii boicotează alegerile”, a menționat Igor Dimineața, reprezentantul secției nr. 2/18.

Aproape de ora 11.00, secțiile nr. 37 și 42 erau la fel de pustii.

„- 23 de oameni, potrivit cifrelor.  - La această oră votau mai mulți? -De obicei, statistica arată că da. Până la 100 de oameni”, a spus Maxim Grincic, președintele secției nr. 2/42.

„La ora 10.45 au votat 12 oameni. Poate din cauza vremii. Ea tot influențează asupra comportamentului oamenilor”, a adăugat Svetlana Tugarova, președintele secției nr. 2/37.

Bălțenii spun că au rămas dezamăgiți de toate evenimentele care au avut loc după excluderea Marinei Tauber din cursa electorală.

„Oamenii sunt dezamăgiți. Trebuiau să voteze atunci.”

„Nu mă uimește nimic. Au scuipat voturile oamenilor. Ei nu votează din simplu motiv că statului, adică guvernului, nu le pasă de votul lor.”

„Ei cred că e mai bine să nu voteze. Dacă guvernul alege, dar nu oamenii, atunci e mai bine să nu votăm.”

„Vă spun, din cauza politicii. Au început să verse atâta mizerie. Eu vorbesc cu oamenii. Lor le este greață pentru că unul pe altul se calomniază.”

Nicolae Chirilciuc a venit la secția de votare împreună cu nepoata sa, căreia i-a promis că dacă va deveni primar, va construi în orașul Bălți cel puțin două parcuri de distracții gratuite pentru copii.

„Eu i-am promis că voi contrui carusele. Am parteneri, unul dintre ei este proprietarul parcurilor de distracții din Germania. El mi-a spus să aduc 30 de copii, pentru ca să aleagă ce carusele vor”, a declarat Nicolai Chirilciuc, candidatul partidului „Patrioții Moldovei”.

Iar Nicolai Grigorișin a votat împreună cu întreaga familie.

„Am venit să votez împreună cu fiul, nora, nepoata și soția mea. Pentru ce am votat? Pentru stabilitate. Pentru ca orașul să înflorească”, a conchis Nicolai Grigorișin, candidat independent.

La Bălți au fost deschise 60 de secții de vot. La urne sunt așteptați 102 de alegători. În turul doi nu există prag electoral.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.