Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prezența la vot în Herson, Lugansk, Donețk și Zaporojie, la referendumurile de alipire la Rusia

CNN
referendum ucraina

Comisia electorală a regiunii Herson a înregistrat în prima zi a referendumului privind intrarea regiunii în Rusia o prezență la vot de 15,31%, a anunţat vineri jurnaliştilor președintele comisiei, Marina Zaharova, scrie TASS, potrivit Rador.

"Conform rezultatelor primei zile de vot la referendumul privind intrarea regiunii Herson în componenţa Rusiei ca subiect al Federaţiei Ruse, prezența la vot a fost de 15,31%" - a spus Zaharova.

Prezența la vot în autoproclamata republică Lugansk (LNR), la referendumul privind intrarea sa în componenţa Rusiei, până la ora 20:00, este de 21,97%, a anunţat, vineri, jurnaliștilor, șefa Comisiei Electorale Centrale a LNR, Elena Kravcenko.

"La ora 20:00 (ora coincide cu ora Moscovei - nota TASS), prezența la vot este de 21,97%. Este vorba de prezenţa la vot a 298.900 de alegători" - a declarat aceasta.

Prezența la vot în prima zi a referendumului privind aderarea autoproclamatei republici populare Donețk (DNR) la Rusia a fost de 23,64%, a anunţat, vineri, președintele Comisiei Electorale Centrale a DNR, Vladimir Vîsoţkii.

"Prezența la vot în ziua de vineri a fost de 23,64%. Lideri în cursa de astăzi sunt: raionul Telmanovski, orașul Debalţevo, orașul Enakievo, orașul Jdanovka și orașul Şahtiorsk" - a declarat acesta. Peste 370.000 de persoane au votat pe teritoriul DNR în prima zi a referendumului, a spus Vîsoţkii. Nu au existat sesizări de la alegători și informații despre încălcări în prima zi a referendumului Doneţk, a subliniat acesta, adăugând că reprezentanții comisiilor electorale din Doneţk au raportat în schimb că au primit amenințări.

Prezența la vot la referendumul privind intrarea regiunii Zaporojjie în componenţa Rusiei a fost de 20,52%, luând în considerare şi votul în străinătate, a anunțat, vineri, în timpul un briefing președintele comisiei electorale din regiune, Galina Katiuşcenko.

"Conform datelor generalizate de la secțiile de votare, prezența la vot a fost de 20,52%, ținând cont şi de votul în străinătate" - a spus aceasta. Potrivit afirmaţiilor acesteia, la Berdiansk prezența la vot a fost de 20,31%, iar în raionul Berdiansk - 21,14%. "În raionul Vasilievski, alegătorii au fost la fel de activi: prezența la vot a fost de 20,16%. În orașul Melitopol prezența la vot este de 20,93%, iar în raionul Melitopol prezența la vot este de 21,39%. În raionul Pologovski prezența a fost de 19,34%" - a informat Katiuşcenko. În regiunea Cernihiv au participat la vot 19,88% dintre alegători, dar şi orașul Energodar a votat activ, prezența la vot acolo a fost de 20,49%" - a spus ea. Potrivit acesteia, membrii comisiei electorale de la referendumul din regiunea Zaporojjie sunt bine protejați.

Ucraina susţine că forţele ruse au recurs la ameninţări şi intimidare pentru a determina oamenii să voteze la referendumurile organizate în patru regiuni ocupate, pentru alăturarea la Rusia. Ucraina subliniază că referendumurile sunt "false". Voturile au loc timp de cinci zile, în patru zone, două în est şi două în sud. Toate sunt în prima linie a frontului. În oraşe ca Melitopol, oamenii susţin că soldaţii i-au ameninţat cu arma pentru a-şi exprima verbal votul. Guvernul britanic a transmis că are dovezi potrivit cărora rezultatele deja au fost decise - relatează corespondentul BBC.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.