Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prigojin: 'Plouă în Ucraina! Contraofensiva ucraineană se amână cu încă o săptămână: e nevoie să se usuce solul!'

AFP via Getty Images
prigojin

Sezonul ploios de primăvară încurcă mult luptele și mutările de trupe pe teritoriul ucrainean. Iar acum în țara vecină plouă, transmite șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin. „Bucătarul lui Putin” - așa cum i se mai spune - consideră că atacul ucrainean ar putea avea loc în jurul datei de 9 mai, tocmai pentru a apuca pământul să fie uscat. „Concluzie: ofensiva ucrainenilor este inevitabilă", a spus Prigojin.

"Ce se întâmplă astăzi cu contraofensiva forțelor armate ale Ucrainei? Astăzi plouă, ultima ploaie ar trebui să treacă pe 2 mai, este nevoie de încă o săptămână pentru ca vântul să usuce solul, după care forțele armate ale Ucrainei vor fi gata să se miște. O vor face pe 9 mai, pentru a strica sărbătoarea - poate așa, poate nu. Forțele armate ale Ucrainei sunt gata să meargă pe deplin și să taie flancurile", a declarat Prigojin, pe canalul său de Telegram.

Potrivit acestuia, acum în Bakhmut unitățile ucrainene sunt bine instruite, inclusiv forțele speciale proaspete care sosesc: „Discursul polonez se aude toată ziua". "Există o luptă sângeroasă. Concluzie: ofensiva ucrainenilor este inevitabilă", a spus Prigojin.

Contraofensiva ucraineană

Ucraina vorbește în mod constant despre iminenta contraofensivă a forțelor armate. Potrivit premierului Denys Shmyhal, aceasta ar putea începe în primăvară sau vară. În același timp, ministrul apărării din Ucraina Oleksiy Reznikov și-a exprimat opinia că la sfârșitul dezghețului se poate aștepta o contraofensivă, iar Kievul intenționează să lanseze mai multe atacuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.