Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-ministrul Australiei avertizează: O invazie la scară largă a Ucrainei este așteptată în următoarele 24 de ore

Scott Morrison

Prim-ministrul Australiei, Scott Morrison, a anunțat sancțiuni împotriva Rusiei, impuse în conformitate cu cele ale marilor aliați ai Australiei, Statele Unite și Regatul Unit. Morrison avertizează că Rusia va invada la scară largă Ucraina.

Scott Morrison a declarat într-o conferință de presă de miercuri că rușii „se comportă ca niște bătăuși”. El a condamnat guvernul rus ca fiind autocratic și autoritar. „Australienii înfruntă întotdeauna bătăușii și noi vom înfrunta Rusia, împreună cu toți partenerii noștri”.

Interdicții de călătorie și sancțiuni financiare vor fi aplicate pentru opt membri ai consiliului de securitate al Federației Ruse. Vor fi impuse sancțiuni împotriva sectoarelor de transport, energie și telecomunicații, precum și rezervelor de petrol, gaze și minerale din regiunile ucrainene Donețk și Lugansk, ocupate de Rusia.

De asemenea, vor viza mai multe bănci rusești. Morrison a spus că trezorierul Josh Frydenberg a vorbit cu directorii executivi ai marilor bănci australiene „pentru a le pune în alertă pentru a fi la curent cu orice tranzacție suspectă”.

„Acesta este doar începutul acestui proces”, a spus Morrison. Guvernul lucra cu partenerii săi pentru a identifica persoane și entități suplimentare care să fie supuse sancțiunilor. El a spus că sancțiunile impuse de toate țările „vor continua să se intensifice”.

Între timp, cererile de viză pentru câteva sute de ucraineni care doresc să vină în Australia vor fi accelerate. Morrison a spus că au existat aproximativ 430 de cereri din partea cetățenilor ucraineni pentru a merge în Australia, dintr-o serie de categorii de vize - vize pentru studenți, vize de familie și altele. „Există aproximativ 1.027 de ucraineni în afara Australiei care au vize pentru a intra în Australia și, desigur, ar fi bineveniți.”

Morrison a avertizat că Australia se poate confrunta cu atacuri cibernetice din partea Rusiei ca răzbunare. Morrison a prezis: „Rusia este pregătită pentru a finaliza acum o invazie la scară largă a Ucrainei și este probabil să aibă loc în următoarele 24 de ore.”

„Nu poate exista nicio sugestie că ar trebui să se acorde concesii unui bătăuș și unui interlocutor în schimbul faptului că nu vor continua cu amenințările cu violență. Nu este genul de liniște pe care l-aș sprijini vreodată și nu cred că australienii ar face-o în această situație sau în altă situație”, a mai afirmat Morrison.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.