Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-ministrul ceh Andrej Babis, inoculat cu a treia doză: 'Vaccinarea este singura soluţie pentru a proteja vieţile'

simfalogic.news
Andrej Babis

Prim-ministrul ceh Andrej Babis a fost inoculat joi cu a treia doză de vaccin în scopul declarat de a-şi spori protecţia împotriva coronavirusului, informează joi DPA.

"Vaccinarea este singura soluţie pentru a proteja vieţile", a declarat joi Babis, în vârstă de 67 de ani, adăugând că peste 340.000 de seniori din ţară încă nu au fost vaccinaţi.

Babis a anunţat în acelaşi timp că perioada de valabilitate pentru rezultatele negative ale testelor va fi scurtată pentru a încuraja mai mulţi oameni să se vaccineze.

Acest anunţ intervine în contextul în care numărul cazurilor în Republica Cehă este din nou în creştere. În ultimele şapte zile, 69 de noi infecţii la 100.000 de locuitori au fost înregistrate, potrivit celor mai recente date ale Ministerului Sănătăţii. De la începutul pandemiei, s-au înregistrat peste 30.500 de decese legate de COVID-19 în Republica Cehă.

Babis a fost iniţial programat să se vaccineze cu aşa-numita doză "booster" cu puţin timp înainte de alegerile parlamentare din weekendul trecut, dar administrarea serului a fost amânată în ultimul moment din cauza unor dificultăţilor de programare, potrivit Agerpres.ro.

La alegeri, două alianţe de opoziţie anti-Babis au câştigat împreună 108 din cele 200 de locuri în Camera Deputaţilor, cea mai puternică dintre cele două camere parlamentare, obţinând o majoritate absolută.

Dar Babis nu a afirmat încă definitiv că partidul său ANO se va muta în opoziţie.

Biroul preşedintelui Milos Zeman a anunţat că şeful statului convoacă noua legislatură pentru prima dată pe 8 noiembrie. Preşedintele însuşi, în vârstă de 77 de ani, beneficiază de tratament spitalicesc de zile întregi, deşi boala sa rămâne un secret bine păstrat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.