Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-ministrul desemnat, Natalia Gavrilița, nemulțumită de activitatea Procurorului General: Am avut suficient timp să vedem inacțiunea

gov.md
natalia gavrilita

„Avem un proiect de lege pentru reforma Procuraturii. Vom merge în Parlament cu inițiativele legislative cât mai curând”, a declarat Gavrilița în cadrul unei emisiuni de la Moldova 1, transmite Cotidianul.md.

Întrebată dacă va solicita o întrevedere cu procurorul general, Alexandr Stoianoglo, pentru a vedea dacă în instituția pe care o gestionează Alexandr Stoianoglo funcționează lucrurile, prim-ministra desemnată Natalia Gavrilița a spus că este deschisă pentru întâlniri cu persoanele cu care poate ajunge la decizii și acțiuni care îmbunătățesc viața cetățenilor.

„Noi am avut suficient timp ca să vedem acțiunile, dar mai bine zis, inacțiunile Procuraturii Generale. De aceea, nu știu dacă o asemenea întâlnire va aduce vreun efect”, a subliniat Natalia Gavrilița.

Moderatoarea emisiunii a subliniat că Sergiu Litvinenco, candidatul propus la cârma Ministerului Justiției, solicită practic demisia lui Alexandr Stoianoglo din funcția de procuror general, iar Natalia Gavrilița a comentat:

„Este foarte simplu. Domnul Stoianoglo a venit și a spus că au fost dosare ticluite sau falsificate și a permis unor criminali să iasă din pușcărie. Bine, dacă este adevărat, atunci unde sunt dosarele împotriva procurorilor care au falsificat alte dosare? De ce Procuratura s-a concentrat pe apărarea acestor criminali, în loc să se ocupe de documentarea dosarelor și identificarea acelor mărturii, dovezi care ar permite pedepsirea acestor persoane? Au trecut aproape doi ani și noi nu vedem rezultate. Vedem mai mult un avocat al unor grupuri de interese decât cineva care se preocupă de înfăptuirea justiției. Astfel că cetățenii întreabă de ce mai plătim salarii unor asemenea persoane care nu sunt capabile să aducă mai multă dreptate”, a adăugat Gavrilița.

Deocamdată, Procuratura nu a venit cu o reacție la aceste acuzații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.