Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-ministrul Estoniei a demisionat: 'Este vital să luăm măsurile necesare pentru a-i ajuta pe oameni să facă față crizei'

4liberty.eu
Kaja Kallas

Prim-ministra Estoniei, Kaja Kallas, a confirmat pentru publicația Delfi că demisionează din funcția de prim-ministru. Știrea vine după ce, anterior, membrii partidului politic Isamaa au declarat în repetate rânduri că se vor alătura coaliției dacă Kaja Kallas va demisiona din funcția de prim-ministru.

„Eu însămi am făcut propunerea, pentru că dacă aș fi numit pur și simplu noi miniștri ar fi fost mult zgomot și nemulțumire”, a declarat Kallas.

„Important este că în situația actuală avem un guvern majoritar funcțional, iar pentru mine este vital să reformăm educația estonă și să luăm măsurile necesare pentru a-i ajuta pe oameni să facă față crizei”, a mai declarat aceasta.

Noua coaliție promite că va spori considerabil sentimentul de securitate economică al oamenilor și capacitatea familiilor de a face față crizei. Astfel, alocațiile pentru copii ar urma să crească până la 80 de euro, cele pentru familiile numeroase la 600 de euro, iar salariul minim neimpozabil - la 654 de euro.

Pentru a atenua impactul prețurilor ridicate la energie, se pregătește o reformă a pieței energiei electrice care prevede posibilitatea de a cumpăra energie electrică de pe piața extrabursieră.

Tranziția la învățământul în limba estonă în grădinițe și în clasele I și a IV-a ar urma să înceapă în 2024. În plus, finanțarea învățământului superior ar urma să fie majorată cu încă 10 milioane de euro încă din acest an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.