Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-ministrul muntenegrean Dusko Markovic: 'România reprezintă pentru Muntenegru nu doar un prieten, ci şi un partener care poate ajuta'

România reprezintă pentru Muntenegru nu doar un prieten, ci şi un partener care poate ajuta în baza experienţei pe care o are în calitate de membru UE, a declarat, miercuri, prim-ministrul muntenegrean Dusko Markovic, care efectuează o vizită la Bucureşti, potrivit agerpres.ro.

Citește și: S-a aflat! Ce se află în declarația de avere a lui Rareș Bogdan

"Am discutat despre relaţiile bilaterale, despre colaborarea la nivel de NATO, precum şi despre potenţialul colaborărilor de viitor. Muntenegru este stat NATO şi în proces de negociere pentru aderarea la Uniunea Europeană şi îşi doreşte ca, în această calitate, să-şi dezvoltate relaţiile de colaborare. (...) Evident că am pus accent, în cadrul discuţiilor, pe negocierile cu Uniunea Europeană. Felicităm România pentru eforturile pe care le depune în cadrul Preşedinţiei (Consiliului UE - n.r.) într-un context foarte dificil şi suntem convinşi că va fi cu succes", a afirmat Markovic, la Palatul Victoria, în cadrul declaraţiilor comune de presă cu premierul Viorica Dăncilă.

Citește și: Tensiune la Guvern! ‘Viorica Dăncilă nu vrea să pună pe ordinea de zi proiectele fără avizul lui Tudorel Toader’

El a adăugat că ţara sa este pregătită să deschidă ultimul capitol de negociere cu UE, capitolul 8 - politica în domeniul concurenţei, dintre cele 33.

Citește și: Avere impresionantă! Cu ce se poate lăuda Florin Călinescu

"Noi suntem deschişi să inaugurăm ultimul capitol de negociere, capitolul 8, şi dorim ca să finalizăm aceste negocieri. Suntem încurajaţi de România şi de discuţiile pe care le am avut, suntem concentraţi asupra a ceea ce se întâmplă în regiune şi aducem la cunoştinţă foarte clar prietenilor noştri. România pentru noi nu este doar prieten, ci şi un partener ce poate ajuta Muntenegrul în baza experienţei pe care o are în calitate de membru UE. Este foarte importantă perspectiva noastră europeană, am discutat şi despre viitorul regiunii în contextul situaţiei din Uniunea Europeană, drept condiţie pentru un viitor bun", a spus Dusko Markovic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.