Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-ministrul Noii Zeelande cere cenzurarea internetului: 'Cum poți aborda schimbările climatice dacă oamenii nu cred că ele există?'

ABC News
jacinda ardern

Prim-ministrul neozeelandez Jacinda Ardern a cerut cenzurarea internetului în timpul discursului său recent de la Națiunile Unite, susținând că libertatea de exprimare nereglementată pe internet este o "armă de război", notează The Daily Wire.

"În calitate de lideri, suntem pe bună dreptate îngrijorați de faptul că până și cele mai ușoare abordări ale dezinformării ar putea fi interpretate greșit ca fiind ostile valorilor libertății de exprimare pe care le prețuim atât de mult", a susținut ea. "Dar, deși nu vă pot spune astăzi care este răspunsul la această provocare, pot spune cu toată certitudinea că nu o putem ignora. A face acest lucru reprezintă o amenințare la fel de mare la adresa normelor pe care le prețuim cu toții."

"La urma urmei, cum poți încheia cu succes un război dacă oamenii sunt făcuți să creadă că motivul existenței sale nu este doar legal, ci și nobil?", a continuat ea. "Cum poți aborda schimbările climatice dacă oamenii nu cred că ele există?".

"Armele pot fi diferite, dar obiectivele celor care le perpetuează sunt adesea aceleași: să provoace haos și să reducă capacitatea celorlalți de a se apăra, să desființeze comunități, să prăbușească puterea colectivă a țărilor care lucrează împreună", a adăugat ea. "Dar avem aici o oportunitate de a ne asigura că aceste arme de război specifice nu devin o parte consacrată a războiului."

TRANSCRIERE PARȚIALĂ:

JACINDA ARDERN, PRIM-MINISTRU: „Săptămâna aceasta am lansat o inițiativă alături de companii și organizații non-profit pentru a contribui la îmbunătățirea cercetării și înțelegerii modului în care experiențele online ale unei persoane sunt îngrijite de procese automatizate. Acest lucru va fi, de asemenea, important pentru a înțelege mai bine dezinformarea și dezinformarea online. O provocare pe care trebuie să o abordăm în calitate de lideri.

Din păcate, cred că este ușor să respingem această problemă ca fiind una marginală. Pot înțelege cu siguranță dorința de a o lăsa în seama altcuiva.

În calitate de lideri, suntem pe bună dreptate îngrijorați de faptul că până și cele mai ușoare abordări ale dezinformării ar putea fi interpretate greșit ca fiind ostile față de valorile libertății de exprimare pe care le prețuim atât de mult.

Dar, deși nu vă pot spune astăzi care este răspunsul la această provocare, pot spune cu toată certitudinea că nu o putem ignora. A face acest lucru reprezintă o amenințare egală la adresa normelor pe care le prețuim cu toții.

La urma urmei, cum poți încheia cu succes un război dacă oamenii sunt făcuți să creadă că motivul existenței sale nu este doar legal, ci și nobil? Cum poți aborda schimbările climatice dacă oamenii nu cred că ele există? Cum te asiguri că drepturile omului sunt respectate, dacă aceștia sunt supuși unei retorici și ideologii pline de ură și periculoase?

Armele pot fi diferite, dar obiectivele celor care le perpetuează sunt adesea aceleași. Să provoace haos și să reducă capacitatea celorlalți de a se apăra. Să desființeze comunități. Pentru a prăbuși puterea colectivă a țărilor care lucrează împreună.

Dar avem aici o oportunitate de a ne asigura că aceste arme de război specifice nu vor deveni o parte obișnuită a războiului. ....

În aceste vremuri, sunt extrem de conștient de cât de ușor este să ne simțim descurajați. Ne confruntăm cu multe bătălii pe multe fronturi.

Dar există motive de optimism. Pentru că pentru fiecare nouă armă cu care ne confruntăm, există un nou instrument pentru a o depăși.

Pentru fiecare încercare de a împinge lumea în haos, există o convingere colectivă de a ne readuce la ordine.

Avem mijloacele; avem nevoie doar de voința colectivă.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.