Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-ministrul Poloniei: 'Putin se gândește să atace din nou Kievul'

The Times
ucraina rusia invazie tanc

Premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat în Bild că din informațiile pe care le are liderul rus Vladimir Putin ar vrea să încerce un nou asalt asupra capitalei ucrainene, de data asta folosind și trupe staționate în Belarus.

„Cred că planul lui Putin și al lui Gherasimov, noul comandant șef al armatei ruse, este să atace din două-trei direcții diferite. Prin urmare, cred că ucrainenii nu pot exclude un atac venit din nord, din Belarus, astfel încât Kievul să fie înconjurat dinspre vest", a spus șeful guvernului polonez.

„Putin va dori probabil să aștepte până când tot noroiul, mlaștinile și terenul se vor usca... Din toate informațiile pe care le am din Ucraina, știu că va mai fi o ofensivă rusă probabil în martie sau aprilie și va fi o ofensivă foarte dificilă”, a adăugat Morawiecki.

„Din păcate, Putin vrea să le arate din nou rușilor că este un jucător de cursă durată care nu renunță niciodată și va ataca iar Kievul, da, am frica asta”, a mai afirmat el.

El a menționat că Putin „a mobilizat mulți soldați noi, aproximativ 200-250 de mii”. ”Nu trebuie uitat că resursele Rusiei sunt cu adevărat mari, iar buzunarele sale sunt adânci. Au multă muniție, multe arme și foarte mulți oameni", a spus premierului polonez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.