Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa în Corriere della Sera: Suntem o țară pașnică care crede în dialogul diplomatic

gov.md
natalia gavrilita

Prim-ministrul Natalia Gavriliţa a spus că autorităţile moldoveneşti intenţionează să continue dialogul cu Transnistria şi speră în continuarea procesului de reintegrare şi soluţionarea paşnică a conflictului transnistrean.

Potrivit Infotag, ea a afirmat acest lucru într-un interviu publicat miercuri în ziarul milanez "Corriere della Sera".

"Suntem o ţară paşnică şi neutră, care crede în dialogul diplomatic. Neutralitatea Moldovei este consacrată în Constituţie şi se bucură de un sprijin larg din partea populaţiei", a subliniat Gavriliţa.

Răspunzând unei întrebări despre nealinierea Moldovei la sancţiunile impuse Rusiei, premierul a amintit că "Moldova s-a alăturat declaraţiilor de condamnare a războiului împotriva Ucrainei".

"Am întreprins toate acţiunile posibile pentru noi în acest sens, pe baza capacităţilor şi resurselor noastre. Prietenii ucraineni înţeleg", a spus premierul.

Vorbind despre posibilitatea extinderii războiului pe teritoriul Moldovei, Gavriliţa a considerat acest lucru drept un "pericol îndepărtat".

"Urmărim îndeaproape situaţia şi ne pregătim pentru diverse scenarii. Nu avem control efectiv asupra Transnistriei, care este condusă de separatiştii susţinuţi de ruşi de 30 de ani.

Vedem acum că părţile în cauză încearcă să ne destabilizeze şi să ne atragă într-un război nedorit. Facem totul pentru a preveni acest lucru, pentru a asigura siguranţa cetăţenilor noştri", a declarat premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.