Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu, audiat în Senat pentru situaţia băncilor şi a instituţiilor financiare nebancare

F.Georgescu_1

La invitaţia senatorului Daniel Zamfir (PNL), preşedintele Comisiei Economice din Senat, prim-viceguvernatorul BNR Florin Georgescu va participa miercuri, de la ora 14.00, la o audiere în comisie pe mai multe teme, între care situaţia băncilor şi a instituţiilor financiare nebancare (IFN), informează Mediafax.

Senatorul Daniel Zamfir a precizat vineri că invitaţia a fost trimisă guvernatorului Mugur Isărescu, dar la întâlnirea membrilor Comisiei va participa prim-viceguvernatorul Florin Georgescu.

„Cel mai important lucru este cel referitor la supravegherea de către Banca Naţională a României (BNR) a activităţii instituţiilor financiare nebancare. Ani de zile BNR a spus că nu are pârghii asupra acestor societăţi financiare nebancare. În urmă cu trei săptămâni, am constatat că Banca Naţională a putut să intervină. A stopat aceste practici incorecte ale instituţiilor de credit nebancare, iar întrebarea pe care aş pune-o domnului Isărescu este de ce nu a intervenit în toată această perioadă, a lăsat ani de zile aceste IFN să practice nişte dobânzi absolut aberante, ajungând până la 7-8.000% şi a intervenit acum. Este o întrebare simplă, logică, de bun simţ”. a declarat Daniel Zamfir.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.