Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima țară din lume care dă bani fiecărui cetățean pentru capturarea șobolanilor

sobolan

Jakarta, capitala Indoneziei și totodată una dintre cele mai mari metropole din lume, lansează o nouă inițiativă pentru a scăpa de șobolani oferind o recompensă de 1,50 de dolari pentru fiecare captură, informează AFP.

Prin proiectul ''Mișcarea de eradicare a șobolanilor'', autoritățile speră să reducă numărul rozătoarelor din orașul cu 10 milioane de locuitori.

Citește și: Pornografie infantilă la un șef de la România TV: S-a filmat când făcea sex cu copile de 13 ani

În Jakarta, o metropolă suprapopulată și poluată, este un lucru obișnuit să fie văzuți șobolani enormi pe stradă, hrănindu-se din gunoaie. ''Sunt mulți șobolani aici, și mari'', a declarat guvernatorul adjunct din Jakarta, Djarot Saiful Hidayat, pe un site oficial, la lansarea programului.

Întâlnirea cu un exemplar de dimensiuni impozante i-a dat oficialului ideea campaniei, a explicat acesta subliniind că șobolanii sunt factori periculoși de răspândire a maladiilor. ''Pentru fiecare șobolan, plătim 20.000 de rupii (circa 1,5 dolari)'', a spus Djarot Saiful Hidayat.

Citește și: VIDEO Rușii fac mișto de europeni, după ce au doborât avionul din Ucraina: Au creat mobila în formă de sistem de rachetă BUK

Acesta nu a precizat modul în care cei interesați de program vor captura rozătoarele și nici dacă recompensa este acordată pentru exemplarele vii sau moarte atunci când acestea sunt prezentate autorităților.

Totuși, oficialul a îndemnat populația să se abțină de la utilizarea armelor de foc. ''Dacă este posibil, vă rugăm să nu folosiți arme de foc'', a spus acesta pentru Jakarta Post. ''Dacă ratați ținta, oamenii ar putea avea de suferit'', a precizat el.

Djarot Saiful Hidayat nu a dat detalii referitoare la o cifră-țintă pentru măsurarea succesului acestui program, mai arată AFP citată de agerpres.ro.

Citește și: Acesta e CEL MAI IUTE ardei din lume: I-a făcut gaură în gât

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.