Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima centrală nucleară din lumea arabă a fost conectată la reţeaua de electricitate a Emiratelor Arabe Unite

www.observator.tv
centrală nucleară, radiații

Centrala nucleară de la Barakah, prima din lumea arabă, a fost conectată la reţeaua de electricitate a Emiratelor Arabe Unite şi a început să facă parte din sistemul de distribuţie al energiei, scrie agenţia EFE potrivit Agerpres.

Corporaţia pentru Energie Nucleară a Emiratelor (ENEC) a anunţat miercuri, printr-un comunicat, că Unitatea 1 a centralei de la Barakah va începe să furnizeze primii megawaţi de energie curată în EAU.

"Conectarea cu succes şi sigură a Unităţii 1 la reţeaua EAU marchează momentul cheie în care începem să îndeplinim misiunea noastră de a impulsiona creşterea naţiunii, furnizând electricitate curată 24 de ore", a afirmat preşedintele ENEC, Mohamed Ibrahim Al Hammadi.

"Conectarea Unităţii 1 la reţea este cu adevărat începutul unei noi ere", a adăugat el.

Unitatea 1 a centralei de la Barakah a început să opereze luna trecută, în timp ce continuau lucrările de construcţie la alte unităţi ale centralei, care va furniza 25 % din energia electrică de care au nevoie Emiratele, pentru o perioadă estimată la 60 de ani.

Unitatea 2 a centralei este completă şi continuă lucrările la Unităţile 3 (gata în proporţie de 93%) şi 4 (realizată în procent de 86%).

Este prevăzut ca, în momentul în care va fi complet operaţională, Barakah să producă 5,6 GW de energie electrică pe an, punând punct importurilor EAU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.