Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima conferinţă ONU dedicată oceanelor începe luni la New York

ONU, hudson river

Reprezentanţii a circa 85 de ţări se întâlnesc luni, la sediul ONU din New York, pentru a începe cinci zile de discuţii despre ameliorarea protecţiei oceanelor lumii, relatează DPA, potrivit agerpres.

Preocupările lor pentru schimbarea climatică, creşterea nivelului mării şi decizia anunţată de preşedintele american Donald Trump de a retrage SUA din acordul de la Paris vor fi discutate în cadrul primei conferinţe ONU dedicate oceanelor.

Citeşte şi: Trump pregătește încă o mișcare internațională de răsunet: Retragere din HRC al ONU

Oceanele se confruntă cu probleme majore, precum deşeurile din plastic din Pacificul de Nord. Deşeurile au fost descrise ca un covor uriaş, dar Administraţia naţională a oceanelor şi a atmosferei (NOAA) din SUA susţine că mare parte din această poluare este invizibilă pentru ochiul liber.

Potrivit unui articol din 2014 din revista Plos One, aceste deşeuri reprezintă în proporţie de 92% microplastic - mici particule cu mărime de până la 1 mm. Se estimează că până la 5 miliarde de astfel de particule există în ocean.

Wu Hongbo, şeful conferinţei, a spus că, din cauza faptului că toate mările şi oceanele sunt conectate, este necesară o soluţie globală.

Deşeurile din plastic, care reprezintă o problemă atât pentru păsări, cât şi pentru peşti, sunt doar începutul. Potrivit datelor ONU, 30% din stocurile de peşte din lume sunt ameninţate de pescuitul excesiv. Habitatele din zonele de coastă sunt şi ele sub presiune. De exemplu, o cincime din recifele de corali din lume a fost pierdută, potrivit ONU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.