Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima decizie de la Salzburg, unde Klaus Iohannis participă la Consiliul European: SUMMIT SPECIAL pentru Brexit

Donald Tusk Klaus Iohannis

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunțat miercuri că va cere un summit special pe tema Brexit la mijlocul lunii noiembrie, pentru a putea ajunge la o înțelegere cu Marea Britanie înainte de ieșirea acesteia din Uniunea Europeană, relatează site-ul agenției Reuters.

Donald Tusk a facut acest anunț în cadrul unei conferințe de presă înainte de a prezida un summit între cei 28 de membri ai Uniunii Europene, la care participă și Klaus Iohannis, desfășurat miercuri în Salzburg, Austria, scrie mediafax.ro.

Citește și: Banii pentru dezvoltare a României încep să scadă. În ce au fost investiți aceștia

"Negocierile pe tema Brexit au ajuns în etapa decisivă. Mai multe scenarii sunt încă posibile astăzi, dar vreau să menționează că unele ditnre propunere premierului Theresa May indică o evoluție pozitivă în abordarea Marii Britanii", a declarat Tusk.

Tusk a mai afirmat că este de acord cu Marea Britanie în privința colaborării cu Uniunea European în sfera securității și politicii externe, însă a declarat că propunerile premierului Theresa May privind viitoarea frontieră irlandeză și cooperarea economică între Blocul comunitar și Londra "trebuie revizuite și negociate în continuare".

Citește și: Anunț îngrijorător din partea BNR. Ce a declarat unul dintre oamenii lui Mugur Isărescu

"Astăzi este, probabil, mai multă speranță, dar este cu siguranță din ce în ce mai puțin timp. Fiecare zi care a rămas trebuie folosită pentru negocieri. Aș vrea să le finalizăm toamna aceasta", a adăugat Tusk.

Londra și Bruxelles trebuie să ajungă la o înțelegere privind termenii ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană până la sfărșitul lunii martie, sau Marea Britanie riscă să părăsească Blocul comunitar fără un acord.

Citește și: Schimbare majoră pe piața bancară! Cardurile clasice, aproape înlocuite!

"Pentru a ajunge la o concluzie de succes, așa cum Marea Britanie a evoluat în poziția sa, același lucru trebuie să îl facă și UE", a declarat May, miercui, referitor la negocierile privind Brexit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.