Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima doamnă a Ucrainei a explodat după ce rușii au atacat o școală și au ucis mai mulți copii: Poartă un război împotriva viitorului nostru

Facebook.com
Olena Zelenska

Olena Zelenska, Prima Doamnă a Ucrainei, a acuzat Rusia că ”poartă război împotriva copiilor” ucraineni şi ”viitorului” întregii ţări. Cel puţin 3 persoane au murit şi alte 12 au fost rănite în cursul nopţii în urma unor bombardamente ale forţelor ruse care au vizat o şcoală şi un internat de în oraşul Novhorod-Siverskîi, din nordul ţării, a mai declarat Zelenska, potrivit CNN.

”În această seară (n.r. miercuri seara), armata rusă a lansat rachete dintr-un avion şi a vizat o şcoală şi un internat din oraşul Novhorod-Siverskîi, din regiunea Cernihiv. Salvatorii sunt în prezent la locul incidentului, dar ştim deja că există 3 morţi şi 12 răniţi. Bombardamentul a avut ţinte clare”, a afirmat Prima Doamnă a Ucrainei, joi, într-o postare pe Telegram.

”Ruşii, care pretind că atacă doar bazele militare, poartă un război împotriva copiilor noştri. De fapt, ei poartă un război împotriva viitorului nostru", a afirmat ea joi.

Zelenska a adăugat că, potrivit Ministerului Educaţiei şi Ştiinţelor din Ucraina, 1.635 de instituţii de învăţământ din ţară au fost avariate de bombardamente, 126 fiind complet distruse.

”În prezent, în întreaga lume se dezbate dacă acţiunile Rusiei în Ucraina sunt genocid. În loc să răspundeţi, priviţi harta. În fiecare zi apare acolo o nouă şcoală sau grădiniţă, care a fost distrusă în mod deliberat cu un cinism fără precedent de către ruşi", a spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.