Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima doamnă a Ucrainei trăiește cu speranța: Cred că bunul simț, empatia, emoțiile și relațiile umane vor învinge (Reuters)

president.gov.ua
Olena Zelenska

Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a declarat miercuri, într-un interviu pentru Reuters, că țara sa, devastată de război, va avea probleme dacă solidaritatea lumii va începe să se estompeze, dar a adăugat că încă mai crede că umanitatea va învinge și că sprijinul va continua, anunță Mediafax.

Criza costului vieții, inclusiv creșterea facturilor la energie, este pe primul loc pe agenda politică europeană, iar unii se tem că acest lucru distrage încet-încet atenția de la conflictul din Ucraina.

„Nu vreau să cred că sprijinul (pentru Ucraina - n.r.) se estompează. Cred că nu se va diminua”, a declarat Olena Zelenska pentru Reuters într-un interviu acordat în marja celui mai mare eveniment tehnologic din Europa, Web Summit-ul de la Lisabona.

„Cred că bunul simț, empatia, emoțiile și relațiile umane vor învinge”, a adăugat ea, îndemnând oamenii să se gândească la lumea în care vor să trăiască în viitor.

Forțele rusești au pătruns în Ucraina la 24 februarie, într-un conflict care de atunci a ucis mii de oameni, a strămutat peste opt milioane de persoane, a devastat orașe și localități și a redeschis diviziunile din timpul Războiului Rece.

Rusia numește conflictul o „operațiune militară specială” pentru a elimina naționaliștii periculoși și pentru a proteja vorbitorii de limbă rusă din fosta republică sovietică vecină. Kievul numește invazia Moscovei o acaparare de teren imperialistă neprovocată.

„Dacă cineva crede că o agresiune poate fi justificată... această persoană se află sub influența propagandei”, a declarat Zelenska.

De la începutul invaziei, soția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski și-a folosit rolul pentru a ajuta la menținerea relațiilor diplomatice cu liderii mondiali și pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la costul uman al războiului.

Ea a declarat că nu există manuale „care să te învețe cum să fii soția unui președinte”, în special în timpul unui război.

„Nu pot spune că am vrut să fiu în centrul atenției, dar fiecare voce în acest război informațional este importantă. Dacă voi fi ascultată, voi folosi această oportunitate”, a spus ea.

Luna trecută, Uniunea Europeană și-a dat aprobarea finală pentru noi sancțiuni împotriva Rusiei, care sunt menite să submineze în cele din urmă rezervele Moscovei și hotărârea acesteia de a continua războiul.

Întrebată de ce va fi nevoie pentru a opri Rusia, Zelenska a declarat că sancțiunile „nu pot fi oprite și trebuie doar întărite”.

„Am dori ca țările occidentale să continue pe această cale”, a spus ea. „Cu cât mai multă presiune financiară și sancțiuni sunt puse asupra agresorului, cu atât mai puține oportunități vor avea pentru a purta un război împotriva Ucrainei”, a spus soția lui Volodimir Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.