Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima ediţie a festivalului Les Films de Cannes à Brăila începe vineri

Phoenix
cinema

Prima ediţie a festivalului Les Films de Cannes à Brăila începe vineri, iar din programul de proiecţii fac parte „Parasite”, „Dolor y gloria” şi „Il Traditore”, care au fost prezentate anul acesta pe Croazetă şi sunt propunerile Coreei de Sud, Spaniei şi Italiei pentru nominalizare la Oscar, potrivit news.ro.

Proiecţiile din festivalul care se va încheia duminică vor avea loc la Cinema Cinefeel.

Festivalul va începe vineri cu filmul care a câştigat Palme d’Or la cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de la Cannes, cu unanimitate de voturi din partea juriului condus de Alejandro González Iñárritu. „Parasite”, de Bong Joon-Ho, este un basm modern despre inegalităţile sociale din Coreea de Sud.

A doua zi de festival propune cel mai recent film al lui Xavier Dolan, „Matthias et Maxime”, despre relaţia de prietenie dintre doi bărbaţi, şi „Dolor y gloria” al lui Pedro Almodóvar, cu Antonio Banderas în rol principal, pentru care actorul a fost premiat la Cannes 2019.

Citește și: Laurențiu Duța, solistul trupei 3 Sud Est, la un pas de moarte: A înghițit o bucată dintr-o furculiță

Duminică, va fi proiectat „Le Jeune Ahmed”, cel mai recent film al fraţilor Luc şi Jean-Pierre Dardenne, o poveste despre un tânăr tulburat care este prins între tentaţiile vârstei şi idealurile religioase.

Tot duminică va fi proiectat „Portrait de la jeune fille en feu”, în regia lui Céline Sciamma, peliculă care a obţinut premiul pentru cel mai bun scenariu la Cannes 2019.

Les Films de Cannes à Brăila se va încheia cu „Il Traditore”, de Marco Bellocchio, prezentat în competiţie la Cannes 2019. La începutul anilor 80, războiul dintre şefii mafiilor siciliene e în desfăşurare. Tommaso Buscetta, membru al clanului Cosa Nostra, fuge din ţară şi se ascunde în Brazilia. Între timp, apropiaţii lui sunt asasinaţi unul câte unul. Arestat de poliţia braziliană, apoi extrădat, Buscetta ia o decizie care va schimba istoria Mafiei: aceea de a-l întâlni pe judecătorul Giovanni Falcone şi de a-şi trăda jurământul de credinţă făcut clanului Cosa Nostra.

Preţul unui bilet pentru o proiecţie este de 15 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.