Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima etapă a ediţiei 2020 a Campionatului Mondial de Formula 1 se va desfășura fără spectatori

facebook.com
Red Bull Formula 1

Andrew Westacott, şeful comitetului de organizare al Marelui Premiu al Australiei, prima etapă a ediţiei 2020 a Campionatului Mondial de Formula 1, a exclus posibilitatea ca grand prix-ul de la Melbourne să se desfăşoare fără spectatori, aşa cum au decis autorităţile din Bahrain pentru manşa a doua, din cauza coronavirusului, informează motorsport.com.

Întrebat, luni, la un post de radio dacă australienii vor urma exemplul celor din Bahrain, el a răspuns: "Nicio şansă", conform News.ro.

Citește și: Monica Anisie a transmis! Se iau măsuri de urgență pentru prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu COVID-19

"Când te uiţi că aseară au fost 86.000 pe MCG (n.r. - Melbourne Cricket Ground) - trebuie să ocolim lucrurile sensibile şi să continuăm viaţa, în timp ce luăm măsurile necesare de precauţie. Lucrul interesant este încărcătura italiană. Maşinile Ferrrari şi Alpha Tauri sunt pe drum spre Tullamarine Airport în timp ce vorbim. Personalul cheie este în avioane. Îi aşteptăm să sosească în următoarele 12 până la 24 de ore", a continuat Westacott, referindu-se în declaraţia lui la finala Cupei Mondiale feminine de cricket, care a avut loc pe MCG.

Oficialul a vorbit despre un interes foarte mare pentru cursa australiană, aşteptându-se la peste 300.000 de spectatori în week-end-ul care urmează.

Brendan Murphy, reprezentant medical al guvernului australian, a dat asigurări că nu există niciun risc dacă grand prix-ul de Formula 1 se va desfăşura normal.

Citește și: Acuze dure! Farmaciile fac speculă cu măști! Prețurile au explodat, odată cu răspândirea coronavirusului

"Evident oamenii vorbesc de echipa italiană Ferrari, dar ei au fost consultaţi cu atenţie la plecare. Nu există vreo dovadă privind transmiterea în comunitatea din Victoria în acest moment, aşa că nu mă simt deloc îngrijorat să merg la adunări în masă sau să mă plimb pe străzile din Victoria. Deci nu cred că există un risc pentru grand prix", a firmat Murphy.

Totuşi, el a precizat că au fost luate măsuri speciale pentru persoanele care vin din Italia, China, Iran şi Coreea de Sud.

Duminică, echipa Ferrari a anunţat că se pregăteşte normal pentru deplasarea la Melbourne, unde va avea loc prima etapă a CM de Formula 1, în ciuda faptului că Italia va închide zone mari din nordul ţării pentru a lupta împotriva propagării epidemiei de coronavirus.

"În urma măsurilor anunţate de guvernul italian, monitorizăm şi evaluăm situaţia şi suntem în strâns contact cu autorităţile relevante şi cu toate organizaţiile implicate. Pentru Ferrari, respectatrea hotărârilor guvernului reprezintă garanţia primară pentru a asigura siguranţa angajaţilor săi şi familiilor lor, care reprezintă prioritatea noastră. Fiecare decizie va fi luată respectând acest principiu. O parte din personal şi echipamentul au ajuns deja la Melbourne şi plecarea ultimei părţi a delegaţiei se desfăşoară conform programării, până vom primi alte dispoziţii", se arată într-un comunicat al scuderia.

Citește și: Atac la Guvern și Parlament! Liderul noii forțe politice pune o întrebare-cheie

Ferrari are sediul la Maranello, în regiunea Emilia-Romagna, în nordul Italiei, regiune unde numărul cazurilor de coronavirus a depăşit o mie.

Şi Alpha Tauri, fostă Toro Rosso, a doua echipă cu sediul în Italia, la Faenza, tot în Emilia-Romagna, a anunţat că delegaţia este în drum spre Melbourne.

Italia este ţara europeană afectată cel mai mult de coronavirus, înregistrându-se peste 7.300 de cazuri de îmbolnăvire şi 366 de decese.

Marele Premiu al Australiei, prima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, va avea loc duminică, la Melbourne.

În schimb, organizatorii Grand Prix-ului de Formula 1 al Bahrainului au anunţat că etapa a doua, din 22 martie, programată pe circuitul de la Sakhir, se va desfăşura fără spectatori, din cauza epidemiei de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.