Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima întâlnire între fostul rege Albert al II-lea al Belgiei şi fiica sa Delphine, după un proces de şapte ani

IBTimes UK
Albert al II-lea al Belgiei

Fostul rege Albert al II-lea al Belgiei s-a întâlnit pentru prima dată cu fiica lui Delphine, care a câştigat după şapte ani un proces în care a dovedit că fostul suveran este tatăl ei biologic, obţinând astfel titlul de prinţesă, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Întâlnirea a avut loc în prezenţa soţiei fostului monarh belgian, regina Paola, duminică, în reşedinţa familiei regale, Castelul Belvedere din Laeken, o suburbie a oraşului Bruxelles, a anunţat marţi Casa Regală a Belgiei.

"În această zi de duminică, 25 octombrie, un nou capitol a fost deschis în vieţile noastre, plin de emoţii, calm, înţelegere şi, de asemenea, de speranţă", au dezvăluit fostul rege, soţia lui şi prinţesa Delphine într-o declaraţie comună.

"Întâlnirea noastră a avut loc la Castelul Belvedere, o întâlnire pe durata căreia fiecare dintre noi a putut să îşi exprime, cu calm şi empatie, propriile sentimente şi experienţe", precizează acelaşi comunicat.

Citește și: ‘Dle Arafat, cu ajutorul dvs și al bunului Dumnezeu, să avem cât mai multe victime’ – Florin Roman a comis-o rău de tot

"După multă agitaţie, răni şi suferinţă, a venit timpul pentru iertare, vindecare şi reconciliere. Aceasta este calea pe care, cu răbdare şi uneori cu dificultate, am decis să o urmăm împreună cu fermitate", se afirmă în aceeaşi declaraţie comună.

Delphine Boel, o artistă belgiană în vârstă de 52 de ani, a luptat şapte ani în instanţele belgiene pentru a dovedi că fostul rege Albert al II-lea este tatăl ei biologic. După ce un test ADN a confirmat acest lucru, Curtea de Apel din Bruxelles i-a oferit titlul de prinţesă, în urma unei decizii pronunţate la 1 octombrie. Albert al II-lea, în vârstă de 86 de ani, care a abdicat în urmă cu şase ani în favoarea fiului său cel mare, Philippe, a contestat multă vreme afirmaţiile făcute de Delphine Boel.

După decizia finală a instanţelor belgiene, ea şi-a schimbat numele de familie din Boel în Saxa-Coburg, pentru a purta astfel numele tatălui ei.

Delphine s-a întâlnit pentru prima dată şi cu actualul rege al Belgiei, Philippe, pe 15 octombrie.

Până atunci, ea a declarat în presă că tatăl şi fraţii ei, inclusiv regele Philippe, au refuzat să comunice cu ea. Totodată, Delphine a spus că nu are niciun fel de aşteptări de la familia regală.

"Aceşti primi paşi vor deschide o cale nouă şi va depinde acum doar de noi pentru a o urma în pace", se afirmă în declaraţia comună de marţi.

Delphine s-a născut în februarie 1968 din legătura pe care mama ei, baroneasa Sibylle de Selys Longchamps, a avut-o în perioada 1966-1984 cu fostul rege Albert al II-lea. În anul naşterii ei, fostul suveran belgian era pe atunci prinţ moştenitor şi era căsătorit din 1959 cu viitoarea regină Paola.

Regele Albert al II-lea şi regina Paola, în vârstă de 86 de ani, respectiv 83 de ani, au împreună trei copii: Philippe, născut în 1960 şi devenit rege în 2013, prinţesa Astrid, născută în 1962, şi prinţul Laurent, născut în 1963.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.