Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima mare bancă internațională care anunță pierderi uriașe - Mai mulți directori au fost concediați pe loc de la Credit Suisse

Credit Suisse
Credit Suisse

Credit Suisse a suportat un impact de 4,4 miliarde de dolari în urma expunerii la fondul american Archegos Capital, intrat în incapacitate de plată. Mai mulţi directori vor demisiona, iar banca va reduce dividendele, transmite CNBC preluat de news.ro

În primul trimestru, banca anticipează o pierdere înainte de taxe de circa 900 de milioane de franci elveţieni (960,4 milioane dolari).

”Pierderea semnificativă a diviziei Prime Services, legată de defaultul fondului de hedging american, este inacceptabilă”, a afirmat directorul general Thomas Gottstein.

Directorul general pentru investment banking Brian Chin şi directoarea pentru risc şi complianţă Lara Warner vor demisiona imediat, potrivit băncii.

Săptămâna trecută, Credit Suisse a anunţat că anticipează pierderi mari din cauza intrării în incapacitate de plată a Archegos Capital. Banca a fost nevoită să renunţe la un volum mare de acţiuni pentru a întrerupe relaţiile cu fondul respectiv.

Consiliul de administraţie a renunţat la bonusurile aferente anului financiar 2020, iar banca a anunţat marţi că preşedinte Urs Rohner renunţă la comisionul său de preşedinte, în valoare de 1,5 milioane de franci elveţieni.

La adunarea generală a acţionarilor, programată pe 30 aprilie, Credit Suisse va propune un dividend brut de 0,10 franci pe acţiune, alături de compensaţiile modificate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.