Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima mişcare majoră a Rusiei în Siria

siria

Rusii au efectuat în ultimele 3-4 zile 15 zboruri cu avioane de transport AN-124 (capacitate 100 t) si Il-76, aducînd corturi si hrana, pentru prima din seria celor 20 de tabere de refugiaţi, pe care Rusia le construieste în nordul Siriei, fiecare cu o capacitate de peste 1.000 de oameni.

content-image

Rusia a securizat si aeroportul international Bassel Al-Assad din Latakia (Siria), cu subunitaţi de infanterie marina, tancuri si obuziere autopropulsate. Cu scopul de a-l transforma într-o baza de operare necesara instruirii militarilor sirieni pe noile tipuri de avioane de lupta rusesti. Sau pentru utilizarea lui de catre armata rusa în atacarea ISIS.

Daca nu avem de-a face cu alte trucaje, imaginile din satelit, publicate de presa americana, dezvaluie dislocarea primelor 4 avioane de lupta multirol Su-27 ale rusilor pe aeroportul din Latakia. Totodata, pe acest aeroport ar fi fost instalate si sisteme AA cu raza scurta de acţiune Pantsir S2.

content-image

Su-27 a fost conceput sa lupte de la egal la egal cu F-15 american, dispunînd de comenzi de zbor fly-by-wire. Avionul este extrem de manevrier, propulsia fiind realizata de doua motoare, fiecare cu tracţiunea de 12.500 kgf. Su-27 are o viteza maxima 2.500 km/h, o viteza ascensionala de 300 m/s si o distanţa maxima de zbor de 3.530 km. Avionul poate lua o încarcatura de lupta de 4.430 kg (bombe ghidate prin laser sau GPS si rachere aer-aer, aer-sol), acrosata în cele 10 grinzi de pe aripi si fuselaj.

Preluare cu acordul autorului de pe ziaruldegarda.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.