Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima moschee LIBERALĂ a fost deschisă la Berlin - FOTO

Zeit
moschee berlin

Cunoscuta avocată germană, scriitoare şi activistă feministă Seyran Ates a deschis vineri o moschee la Berlin unde toţi musulmanii - bărbaţi şi femei, heterosexuali şi homosexuali, sunniţi şi şiiţi - vor avea posibilitatea să se roage împreună, relatează agenţia DPA, conform agerpres.

Situată în cartierul Moabit din Berlin, Moscheea Rushd-Goethe, denumită după filosoful andaluz Ibn Rushd şi poetul german Johann Wolfgang von Goethe, le va permite femeilor să se roage alături de bărbaţi, să aleagă dacă poartă sau nu vălul tradiţional islamic şi să predice ca imami.

Ruşii anunţă că l-au LICHIDAT pe liderul ISIS - FOTO

Joerg Steinert, de la Federaţia lesbienelor şi homosexualilor din Germania (LSVD), a afirmat că organizaţia va iniţia un parteneriat cu moscheea, adăugând că Berlinul are nevoie de un ''islam luminat'', care să nu facă discriminări după identitatea sexuală.

Seyran Ates, o turcoaică născută la Istanbul şi cu origini kurde, care s-a mutat în Germania la vârsta de 6 ani, ca fiică a unor muncitori, publică o nouă carte, eveniment ce coincide cu deschiderea moscheii. În carte, Ates vorbeşte despre conservatorism cu comunitatea turcă din Germania şi despre procesul privind deschiderea unei moschei liberale.

În 2009, Seyran Ates a ajuns ţinta criticilor din partea unora din comunitatea musulmană din cauza publicării unei cărţi intitulate ''Islamul are nevoie de o revoluţie sexuală'', care susţine că lumea islamică trebuie să treacă printr-un proces care să ducă la autodeterminare sexuală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.