Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima navă care transportă gaz natural lichefiat din SUA sosește în Germania

GNL gaz natural lichefiat

Primul transport regulat de gaz natural lichefiat din Statele Unite a sosit marți în Germania, ca parte a unui efort amplu de a ajuta țara să înlocuiască sursele de energie pe care le primea anterior din Rusia, anunță english.alarabiya.net.

Nava cisternă Maria Energy a sosit în portul Wilhelmshaven din Marea Nordului, unde transportul său de GNL va fi transformat din nou în gaz la un terminal plutitor special care a fost inaugurat luna trecută de cancelarul german Olaf Scholz.

Germania s-a grăbit să găsească un înlocuitor pentru aprovizionarea cu gaze rusești după invazia Rusiei în Ucraina. Instalația din Wilhelmshaven este unul dintre numeroasele astfel de terminale care sunt puse în aplicare pentru a ajuta la evitarea unei penurii de alimentare cu energie.

De asemenea, Germania a reactivat temporar vechile centrale electrice pe bază de petrol și cărbune și a prelungit durata de viață a ultimelor trei centrale nucleare până la jumătatea lui aprilie.

Activitățile de mediu au spus că intenționează să protesteze față de sosirea Maria Energy, argumentând că Germania nu ar trebui să importe combustibili fosili, în special gazul obținut prin fracking.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.