Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima navă cu ajutor umanitar pentru Fâşia Gaza a plecat pe coridorul umanitar dinspre Cipru

Al Arabya
coridor maritim cipru gaza

Prima navă cu ajutor umanitar pentru Fâşia Gaza a plecat pe coridorul maritim dinspre insula Cipru marţi dimineaţă, a anunţat organizaţia nonguvernamentală spaniolă Open Arms, căreia îi aparţine nava respectivă, transmit AFP, Reuters şi DPA, potrivit Agerpres.

Nava, care se numeşte tot Open Arms, ''a plecat'' din portul cipriot Larnaca în jurul orei 06:50 GMT, a declarat Laura Lanuza, purtătoare de cuvânt a acestei organizaţii ce intervine de obicei în Mediterana Centrală pentru a salva migranţi.

Vasul transportă în jur de 200 tone de alimente (orez, făină, conserve) care urmează să fie distribuite în Fâşia Gaza de către organizaţia World Central Kitchen (WCK), o organizaţie a bucătarului Jose Andres.

''Ajutorul furnizat de WCK se îndreaptă spre Gaza, la bordul Open Arms'', a confirmat WCK într-un mesaj publicat pe platforma X (fosta Twitter), care a precizat că ''lucrează pentru a trimite cât mai multe nave posibil''.

World Central Kitchen dispune de echipe în Gaza încă de la începutul războiului.

Ciprul este ţara membră a Uniunii Europene cea mai apropiată geografic de Fâşia Gaza, teritoriu situat la o distanţă de circa 370 de kilometri.

În paralel, o navă militară americană a părăsit sâmbătă SUA având la bord material necesar construirii unui port provizoriu pentru a debarca containerele cu ajutor umanitar, ceea ce ar putea dura până la 60 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.