Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție a deputatului PSD pe care DNA îl vrea arestat

DNA 1

Deputatul PSD Braşov Ion Ochi a declarat că în momentul în care în Camera Deputaţilor se va pune pe ordinea de zi cererea trimisă de procurorul general Ministerului Justiţiei pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a sa, va cere tuturor colegilor să voteze în unanimitate această cerere.

Citește și: CUTREMUR în dosarul lui Mircea Băsescu: Declarațiile care îl îngroapă pe Traian Băsescu

Deputatul PSD a precizat că este vorba despre un dosar mai vechi din noiembrie 2012 care a fost soluţionat în ianuarie 2014 de DNA - Serviciul Teritorial Braşov prin scoaterea sa de sub urmărire penală.

"Dosarul a fost redeschis în ianuarie 2015 pentru că se pare că au apărut lucruri noi după ce au început cercetările la Consiliul Judeţean după reţinerea şi arestarea preventivă a preşedintelui Aristotel Căncescu. Spun întregii prese că dacă există pe lume cineva care mi-a dat bani sau alte bunuri sau mie sau prin interpuşi, să meargă la DNA şi să spună acest lucru. În viaţa mea nu am primit niciodată nicio sumă de bani sau alte bunuri, dar sunt cercetat pentru abuz în serviciu şi luare de mită. Oricum, oamenii legii vor clarifica toate aceste lucruri", a spus deputatul PSD.

Citește și: Veste BOMBĂ din Trustul Intact: A fost demisă și e martoră în Dosarul Gala Bute

El a ţinut să precizeze că este vorba despre Drumul Judeţean 112 D Lunca Câlnicului- Prejmer în lungime de 4 km reabilitat în anul 2011 când Ion Ochi era vicepreşedinte al CJ Braşov.

"A existat un dosar penal imediat după ce mi-am depus candidatura la Parlamentul României în octombrie 2011. Dosarul a fost deschis de DNA - Braşov pe numele Ion Ochi în calitate de inculpat şi s-a pus în mişcare urmărirea penală, în dosar fiind implicaţi şi patronul unei firme care a lucrat la reabilitarea drumului şi alţi funcţionari din cadrul CJ Braşov. Dosarul a fost soluţionat în ianuarie 2014 cînd s-a dispus scoaterea de sub urmărire penală a deputatului Ion Ochi şi a patronului firmei care a lucrat la reabilitarea drumului, dar şi neînceperea urmăririi penale a altor persoane implicate în dosar din cadrul CJ Braşov", a mai arătat deputatul PSD.

Citește și: DURERE imensă pentru Darius Vâlcov: Anunțul făcut de Lavinia Șandru

El a mai spus că acest dosar s-a redeschis în ianuarie 2015, în prezent se fac cercetări şi a fost deja chemat o dată la DNA - Serviciul Teritorial Braşov.

Deputatul PSD a ţinut să precizeze că niciodată nu a ajuns să fie acuzat că a încălcat legea. "Pentru că în viaţa mea am ales să greşesc mai puţin ca să mă închin mai puţin. Poate unele dintre motivele pentru care astăzi au apărut aceste probleme îl constituie faptul că nu pot fi prieten cu oameni pe care nu pot să-i respect şi pe care îi consider ucigaşi de destine", a adăugat el.

Citește și: DOLIU în PNL: A murit în urmă cu puțin timp

Deputatul braşovean a concluzionat că regretă că a intrat în politică, nu este ruşine cu cea făcut până acum şi speră ca justiţia să lămurească situaţia sa.

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a transmis marţi ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc, cererea însoţită de referatul cauzei, în baza cărora să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Ion Ochi.

Şeful DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut marţi sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Ion Ochi, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov la data faptelor.

Potrivit DNA, în a doua jumătate a anului 2011, fără respectarea prevederilor OUG 34/2006 privind achiziţiile publice, Ion Ochi, în calitate de vicepreşedinte CJ Braşov, a convenit cu Nica Cristian Dorin ca firma acestuia să execute lucrări de reparaţii ale unui drum judeţean, urmărind obţinerea de foloase materiale necuvenite, precum şi de capital electoral pentru alegerile din toamna lui 2012 în urma cărora a şi devenit deputat.

"Aceste lucrări au fost efectuate în proporţie de aproximativ 60% în perioada noiembrie - decembrie 2011, fără să existe vreo cerere din partea CJ Braşov, fără a exista vreun contract, fără specificaţii tehnice şi fără supraveghere din partea unui diriginte de şantier. (...). În schimbul atribuirii contractului respectiv, inculpatul Ochi a pretins omului de afaceri ca materialele necesare (agregate minerale) să fie achiziţionate de la firma pe care o administra în fapt, lucru care s-a şi întâmplat ulterior. Mai mult, plăţile către această firmă, totalizând 490.000 lei, au fost făcute doar după ce societatea lui Nica a primit banii de la CJ Braşov", susţin procurorii.

DNA a reţinut că, prin acest mecanism, firma beneficiară a contractului de lucrări publice a obţinut un folos necuvenit în valoare de peste 2,5 milioane lei, sumă care reprezintă totodată prejudiciu pentru CJ Braşov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.