Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție a directorului Poștei, după ce ministrul Comunicațiilor i-a cerut DEMISIA

posta

Andrei Stănescu, directorul general interimar al Poştei Române, arată că va asigura finalizarea mandatului de director general interimar care i-a fost încredinţat de către Consiliul de Administraţie, până la data de 24 septembrie, după care îşi rezervă dreptul de a-şi depune candidatura pentru ocuparea acestei funcţii, la acest moment fiind în derulare procesul de recrutare şi selecţie a directorului general. Reacţia vine la câteva ore după ce ministrul Comunicaţiilor a cerut demisia membrilor Consiliului de Administraţie al Poştei, dar şi a directorului general interimar, invocând managementul defectuos din ultimul an.

SURSE - Bătălie între polii de putere din PSD din cauza noului ministru al Apărării

Andrei Stănescu, directorul general interimar al Poştei Române, arată că va asigura finalizarea mandatului de director general interimar care i-a fost încredinţat de către Consiliul de Administraţie, până la data de 24 septembrie, după care îşi rezervă dreptul de a-şi depune dosarul pentru ocuparea postului de director general al companiei, la acest moment fiind în derulare procesul de recrutare şi selecţie a directorului general. Reacţia vine la câteva ore după ce ministrul Comunicaţiilor a cerut demisia membrilor Consiliului de Administraţie al Poştei, dar şi a directorului general interimar, invocând managementul defectuos din ultimul an, informează News.ro.

Poşta a anunţat, printr-un comunicat de presă, că a înregistrat, în primele şase luni din acest an un profit operaţional brut de 20,9 milioane de lei (4,6 milioane de euro), în creştere cu 6,6% faţă de perioada similară a anului trecut.

Rezultatul net s-a ridicat, în acelaşi interval, la 17,8 milioane de lei, în creştere cu 12,5% faţă de primele şase luni din 2016.

”În condiţiile unor resurse financiare limitate şi a unei concurenţe în creştere, Poşta Română a reuşit să securizeze veniturile. Astfel, veniturile totale au crescut şi ele uşor faţă de anul trecut şi în intervalul de referinţă au fost înregistrate venituri totale de 572,57 milioane lei faţă de aceeaşi perioadă din 2016, când au fost de 562,8 milioane lei”, se arată în comunicatul de presă transmis luni.

În acelaşi timp, cheltuielile Poştei Române în primele şase luni ale anului, au atins valoarea totală de 551,6 milioane lei, fiind cu 4,1% mai mici decât au fost bugetate, adaugă sursa citată.

Mai mult, Andrei Stănescu, directorul general interimar al Poştei Române, arată, în acelaşi document, că va asigura finalizarea mandatului de director general interimar ce i-a fost încredinţat de către Consiliul de Administraţie, până la data de 24 septembrie, dar şi că va concura pentru ocuparea postului.

”Totodată, doresc să menţionez faptul că, în acest moment, se află în derulare procesul de recrutare şi selecţie a directorului general, conform prevederilor OUG nr. 109/2001, privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi îmi rezerv dreptul de a îmi depune candidatura pentru ocuparea acestei funcţii”, spune Andrei Stănescu, director general interimar al companiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.