Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție a DNA în Teleormanleaks: 'În acest moment, nu există date care să facă obiectul unei comunicări publice'

Sigla DNA

Rise Project a intrat în posesia unor documente pe care DNA nu le-a găsit la perchezițiile de la Tel Drum, dar a dat peste ele un sătean din Teleorman. Potrivit datelor furnizate de Rise Project, ”o valiză cu informații esențiale din interiorul corporației Tel Drum, la care procurorii DNA n-au avut acces când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei, anul trecut, a fost găsită în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui. Localnicul a intrat în contact cu o sursă RISE Project din județ”.

DOCUMENTELE din Teleormanleaks sunt AICI

Valiza conține un hard negru cu 63 GB de conținut din computerul unui om important de la Tel Drum, mii de facturi, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont, sau documente ale unor interpuși. Totodată, sunt salvate 54.710 mailuri + atașamentele de pe adresa de serviciu, În valiză mai există o tabletă din 2010 care i-a aparținut directorului general Tel Drum, Petre Pitiș, și peste 1000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă și momente de familie.

Citește și: Klaus Iohannis a semnat! Ce lege va intra în vigoare

STIRIPESURSE.RO a cerut un punct de vedere de la DNA despre această nouă situație.

”În conformitate cu practica de comunicare a Direcției Naționale Anticorupție, care vine în întâmpinarea interesului opiniei publice, asigurând informarea corectă și completă și luând în considerare dispozițiile Ghidului de comunicare între justiție și mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 482 din 1 iunie 2012, cu modificările şi completările aduse prin Hotărârile Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 573 din 6 mai 2014 și nr. 1376 din 17 decembrie 2015, existența unor date care să poată face obiectul unei comunicări publice referitoare la aspectele menționate de dvs. ar determina mediatizarea acestor aspecte.

În acest moment, nu există date care să facă obiectul unei comunicări publice cu privire la aspectele menționate de dvs. în solicitare.”, precizează DNA.

Citește și: Somație fără precedent la adresa lui Klaus Iohannis. Ce îi cer ONG-urile .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.