Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție a guvernului, după vizita lui Klaus Iohannis în SUA și memorandumul semnat de George Maior: 'Evidențiază importanța protejării rețelelor'

Facebook
Klaus Iohannis Donald Trump Iohannis Trump

Guvernul are o primă reacție, după vizita lui Klaus Iohannis în SUA! Președintele României s-a întâlnit cu Donald Trump și cu o parte a Guvernului american. George Maior, reprezentantul Guvernului României, a semnat, alături de Hans Klemm, ambasadorul SUA în România, un memorandum de înţelegere între guvernele României şi SUA referitor la tehnologia 5G.

Guvernul condus de Viorica Dăncilă, precizează prin MAE, că ”reprezintă o expresie a interesului comun al Guvernului României și Guvernului SUA de a aprofunda Parteneriatul Strategic pe toate dimensiunile sale, inclusiv tehnologia 5G”. Instituția condusă de Ramona Mănescu, de la ALDE, spune că detalii suplimentare poate oferi un minister condus de un ministru PSD, Alexandru Petrescu, și anume Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Citește și: Piperea iese la rampă! ‘Nu își dau seama în ce rahat îi bagă acest frustrat?’

”Memorandumul semnat de către ambasadorul României la Washington și ambasadorul SUA la București, conform uzanțelor, la 20 august 2019, la Washington, reprezintă o expresie a interesului comun al Guvernului României și Guvernului SUA de a aprofunda Parteneriatul Strategic pe toate dimensiunile sale, inclusiv tehnologia 5G. Memorandumul reprezintă un pas important în vederea elaborării unei abordări comune construite pe baza concurenței echitabile, a transparenței și a respectului față de lege.

Memorandumul evidențiază importanța protejării rețelelor de comunicații electronice împotriva accesului neautorizat sau împotriva interferențelor și recomandă o evaluare riguroasă a furnizorilor pentru asigurarea deplină a securității implementării tehnologiei 5G.

Citește și: Cutremur pe scena politică. PSD, în Opoziție?

Memorandumul se aliniază Propunerilor de la Praga privind securitatea rețelelor electronice aferente tehnologiei 5G.

Informații suplimentare cu privire la securitatea tehnologiei rețelelor celulare wireless (5G), pot fi furnizate de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale.”, precizează MAE.

Citește și: Radu Banciu reacționează după întâlnirea lui Klaus Iohannis cu Trump! ‘Viitorul nu sună bine pentru România’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.