Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție din ALDE după ce Dragnea a acuzat că Iohannis vrea să rupă alianța: 'Noi ne vedem de treaba noastră, ca de obicei'

facebook.com
PSD ALDE

Vicepreședintele ALDE, Andrei Gerea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu există probleme în colaborarea PSD-ALDE, coaliția fiind una solidă, în contextul în care Liviu Dragnea a spus că are informații că președintele Klaus Iohannis vrea să îl convingă pe Călin Popescu Tăriceanu să rupă alianța.

"Noi ne vedem de treaba noastră, ca de obicei. A spus-o și președintele săptămâna trecută că exclude orice astfel de speculație pe tema aceasta. Noi ne vedem de treabă și sperăm să avem rezultate așa cum așteaptă și cei care ne-au votat. Coaliția are treaba de făcută. Coaliția este solidă. Nu avem probleme", a afirmat vicepreședintele ALDE, Andrei Gerea, luni pentru MEDIAFAX.

Întrebat de MEDIAFAX cum ar vedea o reîntoarce spre PNL sau o colaborare cu liberalii și dacă exclude sau nu o astfel de variantă, Gerea a răspuns: "Cât timp PNL are alte valori nu se poate discuta de niciun fel de altă abordare. Este complicat să ne dăm mâna chiar și cu proiecte așa cum ar trebui, proiecte naționale, de interes national în Parlament, pentru că e totul un politicianism. Sunt lucruri ieftine. Nu putem să discutăm în mod normal nici măcar, cum să spun, au fost niște modificări la Codul rutier, deci lucruri neutre și nu le mai putem discuta în altă notă decât politicianistă sau ei nu le discută decât într-o notă politicianistă. Trebuie să schimbe un pic viziunea și abordarea, pentru că nu se poate așa".

Simona Halep scrie ISTORIE: A egalat performanţa lui Ilie Năstase. Buzărnescu, supriza clasamentului WTA

Președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat, duminică seară, că la discuția dintre președintele Klaus Iohannis și liberali, șeful statului le-ar fi spus că el va conduce PNL, dându-le sarcina de a se ocupa de alte partide și precizând că de negocierile cu ALDE se va ocupa el personal.

"I-a chemat la Cotroceni. Au ieșit pe surse multe informații despre discuția de acolo. Le-a spus din acel moment că el va conduce PNL, nici Orban, nici ceilalți. A dat sarcină să atragă alte partide și le-a spus – «mie lăsați-mi personal ALDE, că negociez cu ei să iasă din coaliție»", a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, duminică seară la Antena 3.

Președintele social-democraților a spus că informațiile le are de la cineva care a participat la discuție.

"În sensul că să-i convingă pe cei de la ALDE și pe domnul Tăriceanu să iasă din coaliție. Sunt convins că domnul Tăriceanu nu-și va distruge cariera politică. A mai refuzat o dată. Am aflat de la cineva de acolo, de la discuție", a completat Dragnea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.