Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție din CSM, după ce Viorica Dăncilă a propus-o pe Dana Gîrbovan la Ministerul Justiției: 'O persoană verticală și care a demonstrat echilibru'

csm

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, că propunerea pentru Ministerul Justiţiei este judecătorul Dana Gârbovan. Prima reacție din partea Consiliului Superior al Magistraturii a venit de la Victor Alistar, care apreciază decizia șefei PSD.

"Este o propunere foarte bună. Doamna Gîrbovan este un profesionist cu 20 de ani de magistratură, o persoană verticală și care a demonstrat echilibru în toată activitatea sa!", a declarat Victor Alistar, reprezentant al societății civile în CSM, pentru STIRIPESURSE.RO.

Citește și: Mircea Badea explodează din nou! Dacă-ți permiți să pui întrebări, ești cu rușii, ești cu corupții

"Doamna Gîrbovan a dat și dovadă de respect pentru oameni și interesele legitime ale justițiabililor de a beneficia de o justiție independentă și responsabilă", a mai precizat Alistar.

Președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România, Dana Gîrbovan, a anunțat, vineri, că a acceptat de principiu propunerea Vioricăi Dăncilă a fi ministru al Justiției, cu condiția să-i fie asigurată independența deplină în exercitarea mandatului și ca președintele Klaus Iohannis să fie de acord.

Citește și: Atenție! A fost prezentată ancheta DIICOT în cazul Luizei, pas cu pas

Dana Gîrbovan precizează că a fost contactată de premierul Viorica Dăncilă cu propunerea de a prelua Ministerul Justitiei, "mai ales pentru a actiona, in limitele competentei, in vederea combaterii criminalitatii organizate si a traficului de persoane".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.