Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție din partea judecătorilor, după ce Klaus Iohannis a zis că ignoră CCR: 'Democrația a murit! Putem pune lacătul pe instituții și să plecăm acasă!'

Inquam Photos / Adriana Neagoe
iohannis gesturi reactii

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că a citit motivarea deciziei CCR în cazul procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, însă evaluarea nu este terminată, precizând că, în această etapă, motivarea aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări.

Judecătoarea Mădălina Elena Dârdeci, președintele secției a VI-a civilă de la Tribunalul București, condamnă în termeni duri decizia președintelui de a nu respecta Constituția pe care a jurat la depunerea mandatului. Conform judecătoarei, decizia lui Iohannis e sinonimă cu ”moartea democrației”, ea concluzionând că ”începând de azi, putem pune lacătul pe instituții și să plecăm acasă”.

Citește și: Kate Middleton, asemănare izbitoare cu Prințesa Diana: Câți bani a dat aceasta pe o rochie-Prețul este uluitor

”Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor”

Scrie în Constituție!

Începând de azi, putem pune lacătul pe instituții și să plecăm acasă!

”Shhhh...Liniște!”

Democrația a murit!”, e mesajul judecătoarei.

Citește și: Surpriză de proporții! Ce sumă uriașă câștigă lunar Mălin Bot ca jurnalist și cine îl finanțează

Klaus Iohannis a anunțat că nu va pune în aplicare decizia CCR, prin care era obligat să o revoce pe Laura Codruța Kovesi de la șefia DNA. ”Această separație tocmai am făcut-o. Motivarea foarte amplă scrisă de Curtea Constituțională ne dă câteva indicații, ne ridică câteva probleme. Nu putem să facem următorul pas până nu ne clarificăm ce anume ni se transmite în această motivare. Eu nici nu am afirmat în vreun fel ce voi face în perioada imediat următoare, decât să citesc cu atenție decizia și motivarea, și să văd cum putem să formulăm demersuri care ne dau răspunsuri pertinente la întrebările care apar de acolo.”, a spus Iohannis la întrebarea dacă o va revoca pe Kovesi.

Citește și: Ce s-a întâmplat cu hoțul care i-a spart casa lui Gheorghe Hagi: A furat bijuterii de zeci de mii de euro .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.