Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima REACȚIE din PSD după decizia CCR: Klaus Iohannis e abuziv non stop

PSD
PSD sigla

CCR a admis parțial conflictul Guvern-Președinție, au spus surse oficiale, pentru MEDIAFAX. Klaus Iohannis e obligat să revoce miniștrii demiși și să numească interimarii. Președintele României trebuie să motiveze de îndată refuzurile remanierii. Senatorul PSD Eugen Nicolicea a reacționat la decizia CCR care a stabilit că între Guvern și Președinție există un conflict pe tema numirii miniștrilor interimari propuși de PSD. Nicolicea susține că Dăncilă nu e obligată să ceară votul Parlamentului pentru cabinetul ministerial.

Citește și:  INCREDIBIL Dincă le-a mărturisit colegilor din arest că rămășițele din pădurea din Caracal nu aparțin Luizei

"La propunerile de interimari, domnul Zegrean a explicat că Iohannis era obligat să îi numească. Nu poate să le găsească acum pete negre. Problema este că au mai fost decizii ale CCR privind încălcarea Constituției de Iohannis, iar el a înțeles că de îndată înseamnă 16 zile.  Doamna premier va face propuneri pentru ministere, nu poți să stai cu propunerile 45 de zile. Cu privire la Parlament, nu e prevăzută în Constituție trecerea dacă nu are loc o schimbare de structură a Guvernului. Dacă trece, președintele va fi obligat să semneze, că văd că e abuziv non stop, dacă nu trece, rămâne structura actuală", a declarat Nicolicea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.