Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacţie a Cristinei Neagu după victoria în faţa Spaniei: Mulţumim oamenilor minunaţi care au stat să ne susţină până la această oră

gsp.ro
Cristina Neagu blocata

Căpitanul naţionalei de handbal feminin a României, Cristina Neagu, MVP-ul partidei cu Spania, în urma căreia tricolorele s-au calificat în optimile de finală la CM, şi-a exprimat mulţumirile pentru fanii care le-au stat alături. ”A fost un meci de mare luptă, o arată şi scorul, 19-17. Din tot sufletul felicitări fetelor pentru cum au luptat până în ultimul minut. Nu ne-a mai mers ca până acum cu multe goluri, dar apărarea a mers, Iulia Dumanska a fost foarte bună în poartă. Sunt foarte mulţumită de ce am realizat ca echipă. Le mulţumesc din suflet oamenilor minunaţi, care au stat cu noi să ne susţinut până la această oră”, a declarat Neagu la finalul partidei, la Telekom Sport.

Antrenorul Ambros Martin a spus că are o echipă de luptătoare, iar privind ce urmează a declarat: ”Toate partidele sunt importante. Nu ne gândim acum la ce adversar vom întâlni din cealaltă grupă, ci la a face meciuri complete, atât în apărare, cât şi în atac”. Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat, marţi, în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Germania, după ce a învins Spania, cu scorul de 19-17 (9-7), în cea de-a treia partidă din grupa A.

Cristina Neagu a marcat 8 goluri, în timp ce Iulia Dumanska a avut 12 intervenţii reuşite, majoritatea în momente cheie ale confruntării cu Spania. Cu 6 puncte, după trei victorii din tot atâtea posibile, România se califică în optimile de finală, iar ultimele două etape din grupă vor stabili şi poziţia finală. Tricolorele au obţinut două victorii anterior, cu Paraguay, 29-17, şi cu Slovenia, 31-28.

Miercuri va fi zi de pauză, iar apoi în grupa A se vor juca partidele: România – Angola, Spania – Franţa, Paraguay – Slovenia (7 decembrie) şi Angola – Paraguay, Spania – Slovenia, Franţa – România (8 decembrie).

Tricolorele s-au calificat, în iunie, după o dublă cu Austria, pentru a 23-a oară consecutiv la Campionatul Mondial, fiind singura echipă din lume care a bifat toate ediţiile. Obiectivul echipei României, care a fost anunţat de FR Handbal, este clasarea pe unul din locurile 1-8.

După disputarea meciurilor din grupe, primele patru se vor califica în optimile de finală, fază din care se va juca eliminatoriu până la medalii. Optimile sunt programate în 10 şi 11 decembrie, sferturile în 12 şi 13 decembrie, ambele faze la Leipzig şi Magdeburg, iar semifinalele vor avea loc în 15 decembrie, în timp ce finalele pentru medalii două zile mai târziu, la Hamburg.

La ediţia din 2015 a CM, România a obţinut medalia de bronz, având în palmares şi argint mondial în 2005. Campioana mondială en-titre este Norvegia, care a mai cucerit medalia de aur în 1999 şi 2011.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.