Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRIMA reacție a fostului șef ASF, după achitare: Cât a stat ÎN AREST

dan radu rusanu

Dan Radu Rușanu a povestit, la Antena 3, cât a durat calvarul arestării sale în dosarul ASF Carpatica.

"Să sperăm că și Justiția din România începe să intre pe făgașul normal. Erau niște probleme evidente pe care și unii dintre directorii ASF le semnalaseră. Imediat a fost reacția președintelui Traian Băsescu. Acesta a spus că pentru abuzul meu trebuie să plătesc.

Citește și: Dan Radu Ruşanu, fost şef ASF, a fost ACHITAT definitiv

În cinci zile am fost arestat într-un dosar cu Carabulea de care n-aveam habar. Am stat patru luni în arest preventiv, 3 luni în arest la domiciliu si 11 luni sub control judiciar. Am fost achitat nu pentru că nu sunt probe, ci pentru că fapta nu există.

Sunt destul de bulversat acum, vreau să mă bucur de această veste. Într-o perioadă scurtă de timp voi lua o decizie dacă voi da în judecată statul.

Sunt foarte multe cazuri când nu se termină cu bine, problema mare e că majoritatea cazurilor nu se termină cu bine. E incredibil să spui că ai avut noroc că două instanțe au judecat corect lucrurile.", a spus Dan Radu Rușanu la Antena 3.

Fostul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară Dan Radu Ruşanu şi Laura Chiţoiu, soţia fostului ministru al Finanţelor Daniel Chiţoiu au fost achitaţi miercuri de ÎCCJ în dosarul ASF-Carpatica.

În acelaşi dosar, omul de afaceri Ilie Carabulea a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

Citește și: Antena 3 a fost achitată în dosarul RCS-RCS: Vezi restul sentinţei

Fostul preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară Dan Radu Ruşanu, Laura Chiţoiu, soţia fostului ministru al Finanţelor, Daniel Chiţoiu, şi omul de afaceri Ilie Carabulea au fost trimişi în judecată de DNA în aprilie 2014, pentru săvârşirea unor fapte de corupţie.

Dan Radu Ruşanu a fost acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, influenţarea declaraţiilor, favorizarea făptuitorului, folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite, Laura Chiţoiu - constituirea unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu contra intereselor publice, iar firma de asigurări - cumpărare de influenţă şi dare de mită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.