Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacţie a Guvernului la solicitarea lui Iohannis: 'Toate şedinţele de guvern le-am ţinut cu respectarea regulamentului'

guvern

În contextul discuţiilor despre o posibilă ordonanţă de urgenţă pentru amnistie şi graţiere, președintele României i-a transmis premierului o scrisoare în care îi solicită agenda de lucru a fiecărei ședințe de Guvern. Prima reacţie din partea Guvernului vine chiar de la persoana responsabilă de aceste comunicări, secretarul general Toni Greblă.

"Întotdeauna, toate şedinţele de guvern le-am ţinut cu respectarea regulamentului, inclusiv a articolului 39", a declarat Toni Greblă, pentru STIRIPESURSE.RO.

Potrivit secretarului general al Guvernului, interesul preşedintelui se poate manifesta în domeniile apărării, ordinii publice şi politicii externe.

CITESTE SI: Motivele pentru care îți este FRIG tot timpul

În solicitarea sa, preşedintele a invocat art. 39 din Regulamentul privind procedurile, la nivelul Guvernului, pentru elaborarea, avizarea și prezentarea proiectelor de documente de politici publice, a proiectelor de acte normative, precum și a altor documente, în vederea adoptării/aprobării, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 561/2009.

Articolul invocat prevede că "(3) Agenda de lucru a ședinței Guvernului se comunică de către Secretariatul General al Guvernului, împreună cu proiectele de documente de politici publice, proiectele de acte normative sau alte documente, precum și documentele însoțitoare respective, tuturor membrilor Guvernului, conducătorilor altor autorități publice interesate, precum și altor participanți la ședința Guvernului, cu cel puțin 24 de ore înainte de ziua ședinței Guvernului."

Solicitarea preşedintelui nu acoperă însă cazurile în care ordinea de zi este completată în ultimul moment, cum s-a întâmplat în cazul OUG 13. Astfel, simpla solicitare a agendei de lucru, fără prezenţa personală a preşedintelui la şedinţele de Guvern, în baza art. 87 din Constituţie, nu poate împiedica adoptarea amnistiei şi graţierii.

CITESTE SI: Adevărata minune pentru sănătate: Ceaiurile care susţin IMUNITATEA .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.