Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție a lui Cristi Dănileț după ce USR a anunțat că îl susține pentru CCR: Eu voi rămâne independent

Facebook
Cristi Danileț

Judecătorul Cristi Danileț a reacționat după ce USR a anunțat public că îl va susține pentru un post de judecător CCR. Danileț spune că susținerea useriștilor îl bucură, dar promite că va rămâne independent.

"Mă bucur că asociația ICDE susține o nominalizare a mea pentru CCR și mulțumesc colegilor din asociație, intelectuali de excepție. Ideea lor este îmbrățișată de multe ONG-uri, văd. Susținerea civică este foarte importantă, căci legitimează o instituție extrem de importantă în statul de drept.

Citește și: Tudorel Toader face acuzații în cazul Elenei Udrea: Aici pare a fi altceva. Eu nu îmi pun mari speranțe în Bulgaria

Evident, numirea la CCR este una politică: fie o face Președintele în mod discreționar și necenzurat, fie va trebui votată de Parlament propunerea unui partid în acest sens.

Am văzut că USR a preluat ideea în ceea ce mă privește, ceea ce înseamnă că și o parte a clasei politice vrea o regândire sănătoasă a criteriilor ce duc la numirea ca membru al instanței constituționale. E îmbucurător!

Membrul CCR nu este si nu trebuie să fie al unui partid. Cu toată susținerea politică pentru numire, cel ajuns acolo va fi independent. In ce mă privește, am fost independent toată viața. Și așa vreau să rămân", anunță Danileț.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.