Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție a lui Nicolae Ciucă: Comisia Europeană are acord nou pentru fermierii afectați de cerealele ucrainene

Inquam Photos / Octav Ganea
nicolae ciuca

Premierul Nicolae Ciucă a salut acordul la care a ajuns Comisia Europeană cu cele cinci state afectate de situația cerealelor din Ucraina, printre care și România. Fermierii români vor primi astfel mai mult sprijin, a spus prim-ministrul.

Mesajul a fost publicat pe Facebook.

„Măsurile convenite demonstrează că abordarea României de a avea o poziție strict europeană, cu evitarea oricăror excese unilaterale, a fost una corectă și echilibrată și că, astfel, le vom putea garanta fermierilor români mai mult sprijin decât dacă am fi procedat individual. În mod concret, acest acord prevede un nou pachet de susținere în valoare de 100 de milioane de euro pentru fermierii afectați din statele vecine Ucrainei. Suma care îi va reveni României se va adăuga celor 20 de milioane de euro, jumătate bani europeni și jumătate de la bugetul de stat, pe care deja le-am aprobat în ședința de guvern”, a transmis premierul român.

Măsura ar putea fi extinsă și către alte produse agricole.

„Acordul încheiat ieri seară stabilește retragerea măsurilor unilaterale luate de unele state europene și permite interzicerea importului a patru produse agricole ucrainene: grâu, porumb, rapiţă şi seminţe de floarea soarelui. Totodată, Comisia a prevăzut și o procedură accelerată de investigare a impactului pe piață, ceea ce va permite ca și pentru alte produse să poată fi luate măsuri de restricționare începând cu 5 iunie”, a precizat Nicolae Ciucă. Măsurile excepţionale agreate de Comisia Europeană cu România, Bulgaria, Ungaria, Polonia şi Slovacia vor permite tranzitul cerealelor ucrainene spre alte state.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.