Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție a lui Nicolae Ciucă, după ce România a intrat în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime

ciuca

Liderul PNL, preşedintele Senatului Nicolae Ciucă precizează, după ce România a intrat în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime, că următorul obiectiv este clar: aderarea deplină la Spaţiul Schengen, inclusiv cu graniţele terestre, cât mai repede posibil, informează news.ro.

”În viaţă şi în istorie există momente decisive care marchează sfârşitul unor etape şi începutul unui nou viitor. Sunt acele momente la care ne referim cu „înainte” şi „după”. 31 martie 2024 este şi ea o astfel de dată. De astăzi, ţara noastră va face parte din Schengen cu frontiere aeriene şi maritime”, a scris Ciucă pe Facebook.

Nicolae Ciucă subliniază că până acum, România a urmat un drum lung

”Ridicarea vizelor din 2002 şi admiterea în UE în 2007 au fost etape majore în parcursul nostru de până azi. Iar următorul nostru obiectiv este clar: aderarea deplină la Spaţiul Schengen, inclusiv cu graniţele terestre, cât mai repede posibil”, precizează fostul premier.

Românii care călătoresc în statele din spaţiul Schengen nu vor mai trebui să treacă prin controlul de frontierele aeriene şi maritime începând de duminică. Concret,aceştia nu se vor mai opri la punctele de control ale Poliţiei de Frontieră pentru a le fi verificate documentele de călătorie, urmând să meargă direct către porţile de îmbarcare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.