Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PRIMA REACȚIE a USR - PLUS după ce moțiunea PSD pe sănătate a picat: Încercare DISPERATĂ

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam moțiune Vlad Voiculescu

Reforma sistemului de sănătate merge mai departe, indiferent de "încercările disperate" ale PSD de a pune piedici, "aruncând cu minciuni în stânga şi în dreapta la adresa ministrului Vlad Voiculescu", a transmis, miercuri, USR PLUS, după respingerea în Camera Deputaţilor a moţiunii simple împotriva ministrului Sănătăţii.

Citește și:  GRAFICE din mai multe țări: masca NU ajută la nimic. Numărul cazurilor a BUBUIT, după impunerea obligativității

 

USR PLUS susţine că votul din plenul Camerei "confirmă, o dată în plus, că toate aceste tentative ale PSD rămân fără ecou".

"Realitatea este una singură: au avut 12 miniştri ai Sănătăţii care în 18 ani de mandat nu au făcut nimic, din contră, iar trei dintre ei sunt anchetaţi sau trimişi în judecată pentru fapte de corupţie. Au parazitat sistemul de sănătate cu reţelele lor mafiote, iar consecinţele le vedem zilnic. Nu avem spitale noi, iar în cele existente, de cele mai multe ori, siguranţa pacientului este o loterie. Nu avem medicamente şi nici echipamentele necesare. În schimb, tot ce am văzut în aceşti ani, cu aceşti pesedişti puşi în funcţii-cheie în Sănătate prin numirile lor de partid, au fost panglici tăiate, achiziţii cu dedicaţie şi licitaţii trucate", a mai transmis USR PLUS într-o postare pe Facebook.

Alianţa menţionează că Vlad Voiculescu va duce mai departe "aceşti paşi de reformă" în sistemul de sănătate, iniţiaţi în 2016, iar obiectivele sale sunt clare şi stabilite în programul de guvernare.

"Sunt măsuri ferme şi concrete pe care a început să le adopte încă din prima zi la Ministerul Sănătăţii. Vorbim de 50 de zile în care Vlad a luat măsuri punctuale privind gestionarea pandemiei, campania de vaccinare, deschiderea şcolilor, dar şi în urma incendiului de la Matei Balş (...) Prin depolitizare, profesionalizare şi transparentizare, Vlad Voiculescu va reuşi să cureţe de corupţie sistemul de sănătate. USR PLUS îl susţine şi împreună vom opri furtul şi vom scoate mafia din Sănătate!", a mai susţinut USR PLUS.

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă pe Sănătate, depusă de PSD, cu 140 de voturi "pentru", 161 "împotrivă" şi o abţinere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.