Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima reacție de la vârful statului român după vestea morții lui Alexei Navalnîi: Lupta sa împotriva corupţiei şi pentru drepturile omului nu va fi uitată

dailymail.co.uk
Aleksei Navalnii

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a reacționat la vestea morții opozantului rus Alexei Navalnîi, care a fost o voce fermă pentru democraţie şi transparenţă în Rusia, iar lupta sa împotriva corupţiei şi pentru drepturile omului nu va fi uitată. Ciucă afirmă că această pierdere tragică subliniază nevoia urgentă de democraţie reală în Rusia.

”Profund întristat de vestea decesului lui Alexei Navalnîi. O voce fermă pentru democraţie şi transparenţă în Rusia, lupta sa împotriva corupţiei şi pentru drepturile omului nu va fi uitată. Această pierdere tragică subliniază nevoia urgentă de democraţie reală în Rusia”, a transmis preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, într-un mesaj pe X.

Alexei Navalnîi a murit în închisoare

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a murit în închisoare, au anunţat vineri agenţiile ruse de presă şi Serviciul penitenciar din regiunea Iamalo-Neneţ, anunță Agerpres.

"În colonia corecțională nr. 3, condamnatul A.A. Navalnîi s-a simțit rău după o plimbare, pierzându-și aproape imediat cunoștința. Au fost efectuate toate măsurile de resuscitare necesare, care nu au dat rezultate pozitive. Medicii de pe ambulanță l-au declarat mort pe condamnat. Cauzele morții sunt în curs de stabilire", a declarat Serviciul Federal al Penitenciarelor într-un comunicat.

Potrivit unei surse RT, cauza morții lui Navalnîi a fost un cheag de sânge, relatează MEDUZA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.