Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima REACŢIE din CSM la decizia preşedintelui Iohannis: 'Din păcate, dezbaterile pe această tema au fost destul de politizate'

csm

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va sesiza Curtea Constituţională şi Comisia de la Veneţia cu privire la legile justiţiei. Prima reacţie din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, garantul constituţional al independenţei justiţiei, vine de la Victor Alistar, reprezentant al societăţii civile în CSM.

"Eu mi-aș dori că legile justiției și tot ce e legat de sistemul judiciar să nu devină un subiect politic, nici pentru actori politici și nici pentru cei din sistem. Este important că justiția să funcționeze că un garant al drepturilor și libertăților fundamentale. Din păcate, dezbaterile pe această tema au fost destul de politizate și am văzut chiar pe unii magistrați care au politizat subiectul. Independența justiției este afectată în măsură în care se afectează capacitatea obiectivă a instanțelor de judecată sau în situația în care se poate afecta decizia în faza de investigare. Alte interpretări ar trebui făcute numai pe baza unei analize", a declarat Alistar la Antena 3.

Întrebat dacă secţia specială pentru investigarea magistraţilor, care ar urma să fie înfiinţată în cadrul Parchetului General, are rolul de a timora magistraţii, aşa cum a afirmat Iohannis, Victor Alistar a răspuns: "În acest moment există competență de investigare a magistraților la nivelul DNA. Dacă se mută tot în cadrul Parchetului General, atribuțiile rămân la fel."

Vezi şi: Augustin Zegrean, fost şef CCR, după anunţul lui Iohannis: 'Sesizarea Comisiei de la Veneţia trebuia făcută de mult' .

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.