Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima țară din Europa care renunță la gazul rusesc: decizie radicală luată de Letonia

arcpublishing.com
Gazprom gaze

Ministrul leton al economiei, Jānis Vitenbergs, a confirmat marți dorința republicii de a renunța cât mai curând posibil la importurile de gaze rusești. Letonia devine prima țară din Uniunea Europeană care ia o astfel de decizie.

În discursul său, ministrul, adresându-se oamenilor de afaceri care reprezintă industria gazelor naturale lichefiate (GNL), congresmenilor și reprezentanților administrației americane, a menționat că Letonia a luat o decizie clară de a renunța la importul de gaze rusești, astfel încât țara consideră livrările de GNL din Statele Unite ca o alternativă foarte promițătoare la gazul rusesc.

"În prezent, mă aflu aici împreună cu echipa mea pentru a face apel personal la companiile de GNL și dezvoltatorii de infrastructură să coopereze cu Letonia, atât prin convenirea asupra livrărilor pe termen lung de gaz lichefiat, cât și sub forma cooperării în construirea unui terminal GNL în Letonia, pentru a consolida securitatea energetică și independența Letoniei", a subliniat ministrul economiei, citat de Interfax.

Țara a devenit prima care a renunțat la utilizarea gazului rusesc într-o decizie de referință împotriva șantajului energetic al Moscovei în Europa și a războiului din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.