Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Prima țară din lumea care vaccinează anti-COVID copiii de la 2 ani

smartradio.ro
copil masca covid

Cuba vaccinează anti-COVID și copiii de la doi ani. Administraţiile sanitare au început cu vaccinul Soberana 2, produs de institutul de stat Finlay, dar nerecunoscut de OMS.

Administraţiile au început pe 6 septembrie vaccinarea micuţilor cu medicamentul Soberana 2, aprobat vara trecută împreună cu Soberana Plus. Vaccinul a fost dezvoltat de institutul de stat Finlay.

Potrivit autorităţii de reglementare cubaneze pentru medicamente, vaccinul este 91,2% eficient prin combinarea a două doze de Soberana şi un rapel cu Soberana Plus. Cu toate acestea, produsul nu a fost încă recunoscut de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Conform datelor colectate de un portal ştiinţific, peste 51% dintre cubanezi au fost imunizaţi cu cel puţin o doză.

La 3 septembrie, a început vaccinarea elevilor cu vârsta peste 12 ani, în vedere întoarcerii la şcoală. În acest moment, copiii urmează lecţiile prin programe difuzate la televizor, deoarece în multe case nu există conexiune la internet.

Un nou val de cazuri Covid a lovit Cuba în timpul verii, atingând maximum de opt sute de cazuri noi înregistrate în august.

Administrarea vaccinului pentru copiilor cu vârste cuprinse între 2 şi 11 ani a fost începută în provincia Cienfuegos şi apoi extinsă la restul zonei. Potrivit rapoartelor Ministerului Sănătăţii din Cuba, administraţiile pediatrice vor încheia vaccinarea până la 15 noiembrie.

Vaccinul combină antigenul virusului (adică o moleculă recunoscută de organism ca fiind străină, provocând o reacţie imună) cu o componentă a tetanosului. Combinaţia celor două elemente este concepută pentru a declanşa răspunsul imun al subiectului, garantând imunitatea faţă de coronavirus.

Primul vaccin aprobat în Cuba a fost Abdala, dezvoltat de Centrul pentru inginerie genetică şi biotehnologie. A obţinut o eficienţă de 92,2% cu trei doze în faza finală a studiilor.

Studiul clinic a fost efectuat pe 350 de copii din Havana cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani. Programul de testare a inclus două doze de Soberana 02 la un interval de 28 de zile, plus una de Soberana Plus în ziua 56.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.